Normal bir değer senin konunu görünce bende baktım 3500X %3 kullanımda 3.80 oluyor.
Aynı işlemciye sahibim stok ayarlarda kullanmanı tavsiye ederim UV ya da OC pek tavsiye etmem iyi bir anakarta sahip değilsen ve sıcaklıklar yüksekse UV yapabilirsin çünkü fazla voltaj veriyor stock ayarlarda 1.5v kadar verebiliyor tabii UV ya da OC yapacaksan önce silikon kalitesini öğrenmen lazım işlemcinin.
Anakartım ASUS B450M a II ve hiç OC falan yapmadim internetten satin aldim geldiği gibi çalışıyor böyle UV falan hiçbirşeyden anlamıyorum.
O anakart ile OC falan girişme zaten stock ayarlarda kullan sıcaklıklarda problem yoksa sorunda yok güç yönetimini dengeli yap gayet normal bende de %5 %10 kullanımda 4.4 GHz bile çıkabiliyor 1.4v 1.5v arası veriyor tek çekirdeğe yüklenen basit oyunlarda sürekli yüksek voltajdan dolayı ısınıyor işlemci ama sorun değil 85 dereceyi geçmiyorsa sıkıntı yok.
Şu an Valorant indiriyorum %5 falan kullaniliyor GHz de 4.23 4.25 falan geziniyor işlemci sıcakığı 49-52 derece arası ve çektiği 36.5W olarak gözüküyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.