R7 3700X GTX 1660Ti Sistem Alınır mı?

Şimdi senin bütçene göre bir sistem toplamaya çalışacağım.
Öncelikle işlemcide senin istediğini değiştirmedim.

İşlemci 3600x yeterli diye düşünüyorum 1800 TL

Anakart x570 sıvı soğutmayla beraber 1500 TL

RAM 700 TL

SSD: 800 TL
Aslında ben NVMe ve 960 GB SSD eklemiştim ama bütçe aşıldı. Geri 960 GB SSD'yi çıkardım. HDD koydum. O da hiç yakışmadı. E zaten NVMe ile SATA arasında oyunda fark yok. En mantıklısı bence 960 GB tek SSD almak :)

Kasa 800 TL

Termal macun 100 TL
Bu (sizin seçiminiz)
veya bu (tavsiyem)
Gerçi sıvı soğutmanın yanında büyük ihtimalle termal macun gelir o yüzden almaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ama hesaba katıyorum.

Ekran kartı: 2070 4300 TL para kalıyor geriye. Buna göre bir ekran kartı seçilebilir. Mesela Super modeli.
Ya da şunlar olabilir:

Toplam: 10.000 TL

Gerisini siz getirin arkadaşlar. Bu arada söylemeyi unutmuşum. Düzeltince yazı bozuluyor. Buraya yazıyım. Termal macun soğutmanın içerisinden çıkar diye düşünüyorum onun için termal macun almaya gerek yok. Yani geriye 4400 TL para kalıyor. Ekran kartına bu bütçe çerçevesinde karar verebilirsiniz. Tabii ki daha iyileri de toplanabilirdi. Zaten ben yazdığım şeyleri mutlaka alın demiyorum, sadece bu bütçeyle neler yapılabilir diye kendi düşüncelerimi de katarak yardımcı olmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

RAM 700 TL

Aslında ben NVMe ve 960 GB SSD eklemiştim ama bütçe aşıldı. Geri 960 GB SSD'yi çıkardım. HDD koydum. O da hiç yakışmadı. E zaten NVMe ile SATA arasında oyunda fark yok. En mantıklısı bence 960 GB tek SSD almak :)

Kasa 800 TL

Termal macun 100 TL
Bu (sizin seçiminiz)
veya bu (tavsiyem)
Gerçi sıvı soğutmanın yanında büyük ihtimalle termal macun gelir o yüzden almaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ama hesaba katıyorum.

Ekran kartı: 2070 4300 TL para kalıyor geriye. Buna göre bir ekran kartı seçilebilir. Mesela Super modeli.
Ya da şunlar olabilir:

Gerisini siz getirin arkadaşlar. Bu arada söylemeyi unutmuşum. Düzeltince yazı bozuluyor. Buraya yazıyım. Termal macun soğutmanın içerisinden çıkar diye düşünüyorum onun için termal macun almaya gerek yok. Yani geriye 4400 TL para kalıyor. Ekran kartına bu bütçe çerçevesinde karar verebilirsiniz. Tabii ki daha iyileri de toplanabilirdi. Zaten ben yazdığım şeyleri mutlaka alın demiyorum, sadece bu bütçeyle neler yapılabilir diye kendi düşüncelerimi de katarak yardımcı olmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kardeşim teşekkürler

Sanıyorum ki kafandaki sistemi oyun oynamak için topluyorsun. 10.000 TL gibi bir pastadaki büyük dilimi ekran kartını ayırman gerek.
RTX 2070 bu noktada iyi seçim olur. Anakart/İşlemci ikilisine R5 3600 ve Asus B450-F yeterli olur. X570'e gerek yok, nedenini soracak olan arkadaşlar olursa onu ayrıca konuşuruz.
Sıvı soğutmaya gerek var mı? Bence var. Ryzen işlemciler ne kadar serin çalışırlarsa temel frekans değerlerini o kadar artırıp, o noktada o kadar fazla kalıyorlar. Haliyle 240mm veya 280mm radyatörlü bir sıvı soğutucu hoş olur.

Inventus'tan topladım hepsini, parça parça toplamda daha ucuza kapatabilirsin. Üstüne alınacak ekstra varsa alırsın :)

Adsız.png

RAM 700 TL

Kasa 800 TL

Termal macun 100 TL
Bu (sizin seçiminiz)
veya bu (tavsiyem)

Ya da şunlar olabilir:

Bence RX 5700XT daha mantıklı Sapphire Nitro ve Asus Strix MSI Gaming sürümleri Yakında gelecek ve 2070 e göre cidden daha iyi

Bence sıvı soğutmayı çıkarıp ekran kartını Asus ROG Strix RTX 2060 yap. İlerleyen zamanda ihtiyaç duyarsan sıvı soğutma alabilirsin.

10 bin TL bütçeli bir sistem günümüz ve gelecek oyunlarını rahatlıkla açabilir. Kasma olmaz. Doğru parçalar seçilirse dar boğaz yapmaz. Ben kötü bir dizüstü bilgisayarı 5 yıl ve hala kullanabiliyorsam sen o bilgisayarı 10 yıl ve daha fazla kullanırsın :). Gündemdeki her oyunu rahatlıkla açar. Yüksek ayarlarda oynayabilirsin. Yayın da yaparsın. İnşallah istediğini gibi bir bilgisayar olur, güle güle kullanırsın.
Ayrıca ren uzayını (RGB) dert etmeni tavsiye etmem. Işığa vereceğin parayı performansa ver. Ayrıca attığın resimdeki custom sıvı soğutmalı bir sistem.

Ryzen 3000 serisi için 3600 MHZ RAM öneriyorlar yapılan testlerde. Fark fiyat farkı o kadar fazlaysa 3200 MHZ de kullanılabilir ama yine tekrar ediyorum anakartın uyum listesinden RAM seçilmeli.
Buna dikkat:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3600 MHZ altı RAM'lerde gecikme gitgide artacak.

IMG_0508.JPG

Merhabalar. Gittigidiyor'dan almak yerine buradan uyguna almak daha mantıklı olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı