R7 3700X için Wraith Prism yetersiz mi?

Hocam a320 serisi için evet ağırlık problem olabilir ancak sizin anakart hiçbir sorun olmadan tașıyacaktır. Sizin kasa 160mm soğutucu destekliyor bu ise 154.7mm hayli hayli sığacak ve üstüne yer artacaktır. Kasaya uyması standart değil ancak baya büyük bir kasaya sahipsiniz. En büyük kule tipi de en geniș 360mm radyatör de o kasaya sığar merak etmeyin.
Teşekkür ederim şunuda sormak istiyorum üstte sorunca kaynamış araya biraz şimdi ben stok soğutucusu ile kullanıp kasanın hava sirkülasyonunu arttırmak için tepeye 2 egzoz fan takarsam işlemci sıcaklığında düşüş illaki olucaktır tahminimce ama bu 2 3 derecelik bir oynama olucaktır diye düşünüyorum sıvı soğutmayıda elediğimden siz diyorsanızki egzoz fan işinizi görmez, kule tipi soğutucu alacağım.

Teşekkür ederim şunuda sormak istiyorum üstte sorunca kaynamış araya biraz şimdi ben stok soğutucusu ile kullanıp kasanın hava sirkülasyonunu arttırmak için tepeye 2 egzoz fan takarsam işlemci sıcaklığında düşüş illaki olucaktır tahminimce ama bu 2 3 derecelik bir oynama olucaktır diye düşünüyorum sıvı soğutmayıda elediğimden siz diyorsanızki egzoz fan işinizi görmez, kule tipi soğutucu alacağım.
Egzoz fan etkili olacaktır tabii ama öyle büyük bir oynama beklemeyin. Kendim 2700X kullanıcısıyım (duruma göre sizden daha sicak çalışan bir işlemci) ve referans olması adına yazayım. wraith prism ile 4.1GHz 1.2825V de 94 derece ve 4.2GHz 1.4V ile 103 derece thermal throttle yașarken fuma 2 ile aynı performansa sahip Mugen 5 soğutma ile 4.1GHz 1.2825V 69 derece 4.2GHz 1.4V da 84 derece alıyorum.

Wraith Prism hayatımda gördüğüm veya duyduğum en güzel stok soğutuculardan birisi ve R7 3700x az yakan çok kaçan bir işlemci. Soğutucu değiştirilmeden önce undervolt denenmesini şiddetle tavsiye ederim. Soğutucu montajında ve kasa havalandırmasında ciddi bir sorun yoksa güzel sonuç alırsınız.

Ben o işlemciyi stok soğutucu ile tüm çekirdekleri 4200 MHz hızında 1,24 V ile çalıştırıyorum. AIDA64 testi 85 derece. Oyunlarda ise 2-4 thread kullanan eski veya hafif oyunlarda 65 derece, daha ağır oyunlarda 75 derece çalışıyor. 1 yıldır kullandığım sistemimdeki her parça ile ilgili olan tercihimi sorguladım. Beni en çok memnun eden kesinlikle 3700x oldu.

Not: Bu overclock işleminden sonra CPB kapatıldı.
Adsız.jpg

Wraith Prism hayatımda gördüğüm veya duyduğum en güzel stok soğutuculardan birisi ve R7 3700x az yakan çok kaçan bir işlemci. Soğutucu değiştirilmeden önce undervolt denenmesini şiddetle tavsiye ederim. Soğutucu montajında ve kasa havalandırmasında ciddi bir sorun yoksa güzel sonuç alırsınız.

Ben o işlemciyi stok soğutucu ile tüm çekirdekleri 4200 MHz hızında 1,24 V ile çalıştırıyorum. AIDA64 testi 85 derece. Oyunlarda ise 2-4 thread kullanan eski veya hafif oyunlarda 65 derece, daha ağır oyunlarda 75 derece çalışıyor. 1 yıldır kullandığım sistemimdeki her parça ile ilgili olan tercihimi sorguladım. Beni en çok memnun eden kesinlikle 3700x oldu.

Not: Bu overclock işleminden sonra CPB kapatıldı.
Eki Görüntüle 765506
Overclock zaten cpb kapanmadan yapilmiyor hocam. Evet güzel bir işlemci ancak all core overclock ile tek çekirdek performans boostundan feda etmek gerekiyor. Bu da oyunlarda %5/%10 fps kaybı demek. Kendim de 2700X i manual kullanan biriyim. Wraith prism beni okadar memnun etmedi açıkcası üstte kendi değerlerimi yazdım. Ancak kasadan kasaya da fark olacaktır elbet. Yine de bütçe varsa hava soğutma almak hem şimdi hem sonrası için gayet idealdir. Ayrıca wraith prismi 220 tl ikinci el piyasasindan satıp soğutucuyu daha ucuza getirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı