R7 3700X RX 5700 XT sistem boşta 75 dereceye ulaşıyor

Yagami_Light07

Hectopat
Yer
İzmir-Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 3700x
RTX 3070
16 GB Ram
X570 Anakart
Meslek
Hukuk Okuyor 2/4
Arkadaşlar havalar sıcak ve GPU eski, İşlemcim AMD Ryzen 7 3700X stok soğutuculu. Şu an kullandığım plan bu sizce hangisini seçmeliyim?
Kendim:
Yüksek grafik yüksek FPS takıntısı olan birisi değilim.
Sadece OBS için 60 FPS üstü olsun belirli güçlü oyunlarda drop yaşanmasın yeterli benim için. Bu planda oyun performansı iyi ama sıcaklık boşta 70-75 görebiliyor. Bu nasıl düzeltilebilir ya da 75 problem olur mu?

1689338889427.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar havalar sıcak ve GPU eski, işlemcim AMD Ryzen 7 3700X stok soğutuculu. Şu an kullandığım plan bu sizce hangisini seçmeliyim?
Kendim:
Sadece OBS için 60 FPS üstü olsun belirli güçlü oyunlarda drop yaşanmasın yeterli benim için. Bu planda oyun performansı iyi ama sıcaklık boşta 70-75 görebiliyor. Bu nasıl düzeltilebilir ya da 75 problem olur mu?

Eki Görüntüle 1861701

Diğer güç modlarını denedin mi?

Arkadaşlar havalar sıcak ve GPU eski, İşlemcim AMD Ryzen 7 3700X stok soğutuculu. Şu an kullandığım plan bu sizce hangisini seçmeliyim?
Kendim:

Eki Görüntüle 1861701
sistem ne kadar çok işlem yaparsa o kadar sicakmiş gibi gözükür. yani güç tasarrufuna alırsan saniyeler içerisinde derecenin düştüğünü görürsün, ki bu tam olarak ölçemiyor dereceni. yani nihai performans veya dengeli kullanirsan sorun yaşamazsın. fps yeter diye dusunuyorum.

Diğer güç modlarını denedin mi?
Ben zaten affdersin ama avel gibi güç tasarrufunda oynuyormuşum elimde ferrari var fiat gibi kullanmışım : ) Şakası bir yana AMD high kullandım performans çok iyi ama aşırı sıcak oldu 85 gördü GTA 5. Ondan yemedi

sistem ne kadar çok işlem yaparsa o kadar sicakmiş gibi gözükür. yani güç tasarrufuna alırsan saniyeler içerisinde derecenin düştüğünü görürsün, ki bu tam olarak ölçemiyor dereceni. yani nihai performans veya dengeli kullanirsan sorun yaşamazsın. fps yeter diye dusunuyorum.
Bana Drop olmasın 60 FPS video çekim için + DC vs yeterli yok 144 hz vs takıntım yok.

Arkadaşlar havalar sıcak ve GPU eski, işlemcim AMD Ryzen 7 3700X stok soğutuculu. Şu an kullandığım plan bu sizce hangisini seçmeliyim?
Kendim:

Eki Görüntüle 1861701

PC'in darboğaz olmuş olabilir işlemci eski ise yeni ekran kartlarından taktıysan pcin darboğaz olabilir aşırı derece sıcaklığıa ulaşabilir.

PC'in darboğaz olmuş olabilir işlemci eski ise yeni ekran kartlarından taktıysan pcin darboğaz olabilir aşırı derece sıcaklığıa ulaşabilir.
Ryzen 7 3700x+RX 5700 XT Nasıl dar boğaz olsun hocam? Bu işlemci bu ekran kartı için olması gerekenden dahi daha güçlü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı