R7 3700X RX 7700 XT sistem ağır çekimde çalışıyor

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar aşırı ağır çalışıyor. Ağır çekimde gibi. Bilgisayarı kapattığımda veya yeniden başlattığımda clearmos yapmadan görüntü alamıyorum. Yapınca da bilgisayar BIOS'a girerken ağır çekimde gibi çalışıyor. Yapmadığımda da hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Siyah ekranda sol üstte bir adet - işareti birkaç saniye yanıp sönüyor. Daha sonra anakart logosu geliyor ancak PowerPoint slaytı gibi.

Sırayla yaptığım işlemler şunlar;
1) BIOS ayarlarını sıfırlamak, hiçbir ayarı açıp kapatmamak.
2) TPM kapatmak.
3) RAM'leri söküp silgiyle uçlarını silip farklı slotlara ve teker teker takmak.
4) Format atmak.
5) GPU'yu söküp giriş soketini silgiyle hafifçe silip geri takmak.
6) Farklı bir prizde denemek.
7) Hızlı başlatmayı kapatmak.

10 denemeden 1'inde bir tanesi işe yaradı. Ancak kalıcı çözüm olmadı. Reset atınca veya bilgisayarı kapatıp açmak istediğimde görüntü alamıyorum almak için clearmos yapıp bilgisayarın keyfini beklemek zorunda kalıyorum. Clearmos yapıp bilgisayar normal hızında devam etse yine ses etmeyeceğim ama bilgisayarı açmak en az 20 dakika sürüyor. Ne yapmam gerekli?

Özellikler:
Ryzen 7 3700X.
Gigabyte B450'ı Aorus Pro Wi-Fi mini ITX anakart.
2x8 G.Skill Trident Z 3600MHz RAM'ler.
RX 7700 XT.
Corsair RM 850X 80+ Gold PSU.
PNY 2130 M.2 SSD 1T.

Her şey bu şekilde açılıyor. Ağır çekimde slayt geçer gibi. BIOS da aynı şekilde böyle çalışıyor.
Video link;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

USB 3.0 pinlerinden biri kopuk. Ondan dolayı oluyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartından monitöre bağlı olan görüntü kablolarında ya da portlarında bir sıkıntı olabilir mi pek mantıklı gözükmüyor ama bakmanda fayda olabilir. Çoğu şeyi denemişsin çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…