R7 3700X sistem hafif oyunlarda 60 derece

denizcanss

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Ryzen 7 3700X, MSI Gaming Z 2060, 32 GB Corsair RAM, X570 Gaming Edge Wi-Fi anakarta sahip bir sistemim var.
1TB HDD 240 GB M.2 SSD

Sistemimin bir türlü ısısını düşüremiyorum. Ryzen Boost açıkken boşta 40-45 derecelere çıkıyor. Boos kapatınca hadi biraz düşerek, 30-40 derecede ilerliyor. Fakat; bu bile boşta olan sistem için çok fazla. Bilgisayarı temizledim. Macun değiştirdim, Sıvı soğutma aldım. Masterliquid 120mm. Fakat; nafile. Hala daha sistem çok fazla ısınıyor.

Bu ısınmadan dolayı artık sistemi satacak duruma geldim. Bu bilgisayarla uğraşmaktan, ısısını bir türlü kontrol edememekten bıktım. MB520 Cooler Master kasa mevcut. Önde 3 arkada 1 tane fan var. Bir de üstte sıvı soğutmanın fanı var. Bu kadar fana ve sisteme rağmen hala daha sistem ısınmaya devam ediyor.

Buradaki ana etken ne olabilir? Ne yapabilirim? Tavsiyeniz ne olabilir? Basit bir oyun bile oynasam, 50-60 sıcaklık değerlerine çıkıyor. Boost açarsam zaten 90 dereceyi görüyorum. Bir de oyun oynarken arada takılmalar yaşıyorum. Sanırım bunun nedeni de bu ısınmadan kaynaklı olabilir.

Merhaba arkadaşlar.
Ryzen 7 3700X, MSI Gaming Z 2060, 32 GB Corsair RAM, X570 Gaming Edge Wi-Fi anakarta sahip bir sistemim var.
1TB HDD 240 GB M.2 SSD.

Sistemimin bir türlü ısısını düşüremiyorum. Ryzen Boost açıkken boşta 40-45 derecelere çıkıyor. Boos kapatınca hadi biraz düşerek, 30-40 derecede ilerliyor. Fakat; bu bile boşta olan sistem için çok fazla. Bilgisayarı temizledim. Macun değiştirdim, sıvı soğutma aldım. Masterliquid 120mm. Fakat; nafile. Hala daha sistem çok fazla ısınıyor.

Bu ısınmadan dolayı artık sistemi satacak duruma geldim. Bu bilgisayarla uğraşmaktan, ısısını bir türlü kontrol edememekten bıktım. MB520 Cooler Master kasa mevcut. Önde 3 arkada 1 tane fan var. Bir de üstte sıvı soğutmanın fanı var. Bu kadar fana ve sisteme rağmen hala daha sistem ısınmaya devam ediyor.

Buradaki ana etken ne olabilir? Ne yapabilirim? Tavsiyeniz ne olabilir? Basit bir oyun bile oynasam, 50-60 sıcaklık değerlerine çıkıyor. Boost açarsam zaten 90 dereceyi görüyorum. Bir de oyun oynarken arada takılmalar yaşıyorum. Sanırım bunun nedeni de bu ısınmadan kaynaklı olabilir.

Sıcaklık değerleri gayet normal benim sistemimde şu an boşta ama işlemcim 48 derecede çalışıyor. Eğer boştayken 70-80 derece olursa o zaman sorun var demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı