R7 3700X sistemde ekran kararıyor ve fanlar hızlanıyor

Vito

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3600 MHZ Corsair RGB
SSD veya HDD modeli
2TB HDD ve 500 GB 970 EVO PLUS
Ekran kartı
RTX 2080 Super
Anakart
Asus TUF X570 Wi Fi
İşlemci
R7 3700X
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilgisayarım bazen siyah ekran kalıyor videolarda olduğu gibi fanları çok hızlanıyor. Eğer bilgisayarı 3-4 gün kapatmazsam(yatarken falan kapatmayıp sabah sadece bir kere resetlersem)sıkıntısız çalışıyor ama yatarken bilgisayarı kapatırsam açtığım zaman mutlaka FIFA23 MK11 gibi oyunlara giriş yaptığım zaman bilgisayarın ekranı kararıyor ve fanlar çok yüksek hızla çalışmaya başlıyor.
BIOS Update yaptım. Format attım. RAM yerlerini değiştirdim. Hard disk kontrolü yaptım. BIOS pili söküp 10 dakika bekledikten sonra yeniden taktım. Ekran kartını çıkarıp taktım. DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip tekrar yükledim. BIOS üzerinden RAM frekansını düşürdüm. Sorunun çözümünü bulamadım ve biraz daha bulamazsam yeni bir güç kaynağı alacağım. Önerisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim 2 haftadır bulamıyorum çözümünü. Bilgisayarı kapatmazsam sürekli açık kalırsa böyle bir problem olmuyor. FurMark + OCCT testini aynı anda açarsam da fanlar yine çok hızlanıyor fakat ekranım kararmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sektörde çok büyük bir kullanıcı kitlesini etkileyen bir problem bu ekran kararma veya kilitlenme problemleri. Kernel 41 olarak ben de iki farklı sistemimde de uzun zaman yaşadım ve yapmadığım hiçbir hamle kalmadı diyebilirim. Detaylı bir şekilde eğilmek gerekiyor üzerine bir rehber şeklinde gibi... Örneğin; normalde güç seçenekleri ile bile düzeltilebilecek durumlar yüzünden, insanlar yoktan yere PSU satın alıyorlar vs.

@Recep Baltaş

Sektörde çok büyük bir kullanıcı kitlesini etkileyen bir problem bu ekran kararma veya kilitlenme problemleri. Kernel 41 olarak ben de iki farklı sistemimde de uzun zaman yaşadım ve yapmadığım hiçbir hamle kalmadı diyebilirim. Detaylı bir şekilde eğilmek gerekiyor üzerine bir rehber şeklinde gibi... Örneğin; normalde güç seçenekleri ile bile düzeltilebilecek durumlar yüzünden, insanlar yoktan yere PSU satın alıyorlar vs.

@Recep Baltaş

Siz sorunu çözdünüz mü? Ekran kartının macununu yenileyeceğim veya yeni bir PSU alacağım sanırım. Çözüm bulamadım.

Hocam bence PSU sorunu gibi bir ihtimal ekran kartı. Yeni almanıza gerek yok. Sağlam bir bilgisayarcı yada direkt game cafe'lerde makul bir ücret verip sağlam bir PSU ile test edebilirsiniz.
Çözüldü: LiveKernelEvent 144/141/117 hatası buradaki arkadaşla tam olarak aynı şeyi yaşıyorum.Sanırım yeni PSU sorunu çözecek.

Bende de bu arkadaşta olduğu gibi Windows Manager çöküyor ardından bu hatayı veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı