R7 3700X sisteme OC yapma

reza0023

Decapat
Öncelikle herkese merhaba, sistemimi (işlemci) overclock yapmak istiyorum ama bir turlu istedigim bir videoyu bulamadım. Biraz baktım kadarıyla yaptım ama yaptım işlem doğru mu yanlış mi ondan emin değilim. Bu yuzden sıfırdan sizin yardımınızla yapmak istiyorum.

Sistem özellikleri:
ASUS ROG STRIX B450F anakart
AMD Ryzen 7 3700X / stock sğotucu
G.Skill Trident Z 32 GB (2x16 GB) 3200MHz DDR4 RAM
GTX 1070 ekran karti
Corsair 650W Bronze PSU
Oyun için değil, modelleme ve 3D çalıştım için yapacağım.

Şu anki yaptım işlem 3.6'dan 3.8 yaptim. 4.4 kadar da çıkartmak istiyorum. İşlemci soğutucusu yetmez. 3.8 veya 3.9 bana yeter

Soğutucun yetersiz ise statik overclock yapma. İşlemcin kendisi zaten 4.4'e kadar boost yapıyor sıcaklıklar izin verdiğinde.

Soğutucun yetersiz ise statik overclock yapma. İşlemcin kendisi zaten 4.4'e kadar boost yapıyor sıcaklıklar izin verdiğinde.
Eve doğru dediniz. Sadece tek istedim işlemci 3.8 altına gelmemesı. Auto moda aldım zaman çoğu zaman 3.6 da kalıyor ve sadece çok yuk altındayken boost yapıyor. Kasanın soğutması iyi gibi geldi bana. Normal zamanda 40 derecede. 4.4 lere geldı zaman işlemci 67 derece yi geçmiyor
200 civarına kule tipi soğutucu alarak yapın derim.
Soğutmada çok büyük bir sorun yaşamadım. Ondan biraz güvendim kasaya :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı