R7 3700X sisteme sıvı soğutma gerekli mi?

Bu sisteme şu yakışır aslında;
Seçtiğiniz RAM'ler 3600MHz CL18 büyük ihtimal. Böyle bir sistemde 3600MHz CL16'nın altına düşülmemeli. Ben olsam 4x8 şeklinde alırım, görüntü olarak daha güzel duruyorlar. 32 GB RAM size yetmeyene kadar DDR5 RAM'ler çıkar zaten. Trident Z 3600MHz CL16'ya yönelin. 2x16 olarak da satılıyor.

@Lemi Galip RAM'leri G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz ile değiştiriyorum, problem olmaz değil mi?

@Lemi Galip RAM'leri G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz ile değiştiriyorum, problem olmaz değil mi?
Problem olmaz daha iyisini seçiyorsunuz. Yalnız CL değerine dikkat edin CL18 değil 3600MHz CL16 olacak. Ayrıca ben olsam bu sisteme 3800X alırım. Tray versiyonları 3700X ile yakın fiyat. Kaliteli silikonları olduğu için OC kabiliyeti daha iyi. Sıvı soğutma da alıyorsunuz zaten, 3800X de olsa tadından yenmez :) Ayrıca PSU olarak attığım Seasonic'e bakmanı öneririm.

Problem olmaz daha iyisini seçiyorsunuz. Yalnız CL değerine dikkat edin CL18 değil 3600MHz CL16 olacak. Ayrıca ben olsam bu sisteme 3800X alırım. Tray versiyonları 3700X ile yakın fiyat. Kaliteli silikonları olduğu için OC kabiliyeti daha iyi. Sıvı soğutma da alıyorsunuz zaten, 3800X de olsa tadından yenmez :)
Arkadaşlar sakin olun, sistemdeki son değişiklik RAM başka yapmayacağım zira bütçem 17.000 TL 1 kuruş bile aşmama imkan yok çünkü başka param yok. :D

Adama bütün elite pc parçalarını aldırttınız sonunda 😀
Evet o ramler gayet iyi olur. 4 adet ram almayın. Alacağınız anakart'ın ram yapısı Daisy Chain olacağı için 2 adet dual ram ile tam performans alırsınız. Bana sorarsanız oyun ve film gibi işler için 32 gb oldukça fazla. O fark ile bir sıvı soğutucu alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı