Gogo
Hectopat
4*8 olarak demek istemiştim. 2*16 olur tabiO yüzden 3600MHz alacağım RAM'leri ama neden 32 GB kullanamayayım ki?
4*8 olarak demek istemiştim. 2*16 olur tabiO yüzden 3600MHz alacağım RAM'leri ama neden 32 GB kullanamayayım ki?
Sistemi satın alacağım yerden OC, driverlar ve Windows'u kurup göndermeleri isteyeceğim. OC yapma konusunda bilgim yok da.Auto oc de kullanacaksanız gerek yok. Stock soğutucu ile idare edebilirsiniz. Ama eğer manuel oc yapacaksanız en az 240mm sıvı soğutucu almalısınız. 360 tavsiyemdir. Bende 3700x kullanıyorum, aksine 3000 serisi 1000 ve 2000 serisinden çok daha fazla ısınan bir işlemci.
Auto OC ile manuel OC farkı nedir? auto OC ile de kullanabilirim benlik problem olmaz.Auto oc de kullanacaksanız gerek yok. Stock soğutucu ile idare edebilirsiniz. Ama eğer manuel oc yapacaksanız en az 240mm sıvı soğutucu almalısınız. 360 tavsiyemdir. Bende 3700x kullanıyorum, aksine 3000 serisi 1000 ve 2000 serisinden çok daha fazla ısınan bir işlemci.
Neredeyse aynı sistemi kullanıyorum ve stok soğutucu bana yetiyor zaten hiçbir oyunda zorlanmıyor bile.Ekte bıraktığım sistemi almak gibi bir düşüncem var, ama bir merak söz konusu. Acaba bu işlemci için sıvı soğutmaya gerek var mı? Gerekli ise 120mm bir soğutucu yeterli mi?
Eki Görüntüle 510575
Önceki mesajlarda söylediğim gibi şimdiye kadar hep stok soğutucu kullandım, RGB bir sıvı soğutma istiyorum, hem görünüşte hem de performansta stok soğutucuya göre daha avantajlı.Neredeyse aynı sistemi kullanıyorum ve stok soğutucu bana yetiyor zaten hiçbir oyunda zorlanmıyor bile.
Nedenini detaylı bir şekilde açıklayabilir misiniz? Önerdikleriniz 1500 TL ve üzerinde.Anakartı değişin. Asus X570 E Gaming, F Gaming ya da Gigabyte X570 Aorus Elite alın.
Cevabını vermiş.Seçtiğiniz anakartın VRM'leri sıkıntılı. Gigabyte X570 Aorus Elite öneririm.
Cevabını vermiş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.