R7 3700X stok fan ile oyunda 85 üstü derece

Hocam, termal macun değişimi kesinlikle yapmalısınız 2-3 yıl uzun bir süre macun kurumuştur. Ayrıca bütçeniz varsa kule tipi bir hava soğutucu alsanız daha iyi olur, bütçe yoksa böyle de idare edilebilir.

Ben aynı işlemciyi kutusundan çıkan Wraith Prism soğutucuyla birlikte yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. Hatta tüm çekirdekleri 4250 MHz sabitledim. Hiçbir oyunda veya video encode işleminde 85 dereceye ulaşmadı. Stres testinde görüyor sadece. Ortalama bir oyunda 60, ağır oyunda 70'in biraz üstünü test ediyor.

Bu işlemci kendi döneminin az yakan çok kaçan diyebileceğimiz bir modeli. Hiç de daha üstün soğutucuya ihtiyacı yok. Bir temizlik ve macun yenileme ile kendisine gelir.

Soğutucunun yetersiz olduğunu söyleyenler sallıyor. Wraith Stealth ile karıştırıyorlar.
Tamamdır. Bakalım temizliği biraz araştırayım kendim yapabilirsem bir macun temizliği yapayım kısa sürede.

Ben de ondan şaşırmıştım Wraith Prism güzel bir soğutucu. Ama neden böyle sonuçlar aldığımı anlayamamıştım.

Stok fanın etrafındaki tozları diş fırçası ve izopropil alkol ile temizleyin.
Termal macun değişimi sırasında da izopropil alkol kullanabilirsiniz.
Kaliteli Cooler Master'ya da MX-4 macunla kaldığınız yerden devam edersiniz.

Macun değişim süresi gelmiş çoktan geçmiş hocam soğutucuya yapışmıştır hatta kuruduğundan zor sökersiniz.
Bakalım artık. Anlayan bir arkadaşla El atacağız artık duruma.

R7 3700X tam yükte PBO ile 90-100W'ları gören işlemci(16 çekirdek olduğu için belki de daha fazla güç çekiyordur), Wraith Prism'in de 105W TDP'si olduğunu düşünürsek tam sınırda kalıyor. Soğutucu değişimi şart.
Ama daha öncesinde bu kadar ısınmıyordu. İlla ısınmaması için soğutucuyu da mı değiştirmem gerekli? Zaten bir çok hava soğutmadan kalitelidir genelde wraith prism

Ama daha öncesinde bu kadar ısınmıyordu. İlla ısınmaması için soğutucuyu da mı değiştirmem gerekli? Zaten bir çok hava soğutmadan kalitelidir genelde wraith prism
Hocam siz önce bir termal macun yenileyin, ondan sonra sıcaklıklarınız yüksek kalmaya devam ederse ekstra soğutucu da alırsınız. Ama şuan için önceliğiniz termal macun olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı