R7 3700X ve 2070S sistem toplama

silansi

Hectopat
5-6 sene hatta belki daha fazla götürmesini öngördüğüm bir PC toplamak istiyorum. Kullanım amacı meslek gereği CAD programları ancak oyun performansı da alabilmeyi bekliyorum.
Kafamda aşağıdaki gibi bir sistem kurdum.

1588794462132.png

Sistemin bütünü ve alttaki spesifik konular ile ilgili yorumlarınızı iletebilir misiniz?
  • Forumlarda AMD işlemci ve RTX ekran kartları uyumsuzluklarından bahsediliyor. G-Sync özellikli bir monitör alma ihtiyacı getiriyor mu bu durum?
  • Almayı düşündüğüm monitör: AOC 24G2U
  • Sistemin aynı zamanda ileriye dönük de olabilmesi için ASUS TUF anakartı tercih ettim (PCI-e 4.0 desteği vb.), doğru bir tercih midir? Daha uygun fiyata benzer talebi karşılayabilecek anakart tavsiyeniz var mı?
  • Bütçeyi düşürebilmek için işlemci tarafında Ryzen 5, ekran kartı tarafında RX 5700 kombinasyonu makul olabilir mi? Fiyat + performans optimizasyon için.
  • Kasanın da soğutma performansı anlamında ciddi etkisini okuyorum. Seçmiş olduğum kasayı da soğutma yönünden değerlendirebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalar 13438, 23 TL tutuyor. Dikkatlice seçtim.

.

.

.

.

.

.

Son düzenleme:
Sıvı soğutma ile belki aşıyor olabilir ama şunlara bakabilirsiniz:

Sıvı soğutma çıkarıldığı zaman bütçe yetiyorsa 3800X yapılabilir işlemci:

Birde attığınız sistemin kasa gibi şeyleri değişmiştir tahminen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı