R7 3700x ve RTX 2080 Sisteme PSU Tavsiyesi

Berkay Uzun

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2018
Mesajlar
96
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
  • İşlemci: Ryzen 7 3700x (alınacak)
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strix 2080
  • Ram: Gskill Sniperx 2x8 3000 MHz
  • Anakart: Asus Prime X470 Pro (alınacak)
  • Kasa: Cooler Master MB511
  • Harddisk: WD Caviar Blue 1TB
  • SSD: Samsung 850 Evo 250GB
  • Monitör: Aoc AGON AG241QX
Sistem genel olarak bu, şimdi de güç kaynağı almam gerekiyor fakat konu hakkında pek fikrim yok. Tek tercihim modüler olması, bütçem ise 700-800 TL maksimum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart henüz almadıysanız x570 çipsetli bir anakart almanızı öneririm. Asıl sorunuza gelecek olursak böyle bir sistemi besleyecek güç kaynağını kendini bu konuda ispatlamış bir firmanın güç kaynağını almanızı öneririm.
Örnek olarak Corsair RMX 750 ve Cooler Master Vanguard 750 öneririm. Her iki model de tam modüler 80+ gold sertifikasına sahip.
Anakart henüz almadıysanız x570 çipsetli bir anakart almanızı öneririm. Asıl sorunuza gelecek olursak böyle bir sistemi besleyecek güç kaynağını kendini bu konuda ispatlamış bir firmanın güç kaynağını almanızı öneririm.
Örnek olarak Corsair RMX 750 ve Cooler Master Vanguard 750 öneririm. Her iki model de tam modüler 80+ gold sertifikasına sahip.
Belirttiğim modellerin fiyatları bütçenizi aşıyor fakat kdv indirimine denk gelirseniz belirttiğiniz fiyat bandından alabileceğinizi düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Anakartı henüz almadım, sizce neden x570 serisi almalıyım? PCIe 4.0 benim herhangi bir işime yaramaz ki, ne çok yüksek yazma hızlı bir m2 ssd kullanacağım ne de bu hıza ihtiyaç duyan bir ekran kartı var. Aynı zamanda çıkacak olan x570lerin x470lere nazaran daha pahalı olduğunu duydum, fiyat farkına değer mi bilemiyorum.

PSU olarak ise önerilerinizi beğendim, teşekkür ederim bütçem olursa düşüneceğim. Fakat bütçem dahilinde önerebileceğiniz model varsa daha memnun olurum.
 
X570 çipsetli anakart almanızı önerme sebebim daha yüksek hızlara bileşenleri kullanabilme olanağı olmasından dolayı. Bir diğer sebep ise bu çipsetin direk AMD tarafından üretilecek olması.
Yeni çıkacak işlemcilerde ram kontrolcüsü artık anakart çipseti tarafından kontrol edilecek olması ve daha yüksek frekans değerlerine sahip belleklerin kullanılabilmesine imkan vermesi. Ryzen işlemcilerde belleklerin frekans değerleri arttıkça daha fazla performans elde edilmesini sağlıyor.
Tabi sistem toplamada bütçede önemli bir kriter.
PSU için ise araştırma yapıp bütçenize ve sisteminize uygun olabilecek ürünleri buraya yazacağım.
 
Bütçenize uygun ve kaliteli bir PSU tavsiye ederim
Bu ürünü almanızı veya başka bir kişiye aldırmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yazdığım yorum için beni sakın yanlış anlamayın.
Böyle bir yorum neden yaptığıma gelecek olursak firmalara ürettikleri güç kaynakları için verilen güç verimliliği sertifikasını adı üstünde 80+ firması yada şirketi vermektedir. İnternetten aratırsanız rampage firması bu sertifikayı alan şirketler arasında adı bile geçmemektedir.
 
Everestin herhangi bir ürününü almayı düşünmüyorum, özellikle böyle bir sistemi o firmaya emanet etmem. 4 tane 8 pini olan modüler bir psu arıyorum hala. İndirim bulursam üstteki 2 psu önerisinden birini seçeceğim, önerilere açığım.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2019-06-01-18-22-37.png
    Screenshot_2019-06-01-18-22-37.png
    114,8 KB · Görüntüleme: 89
Sonunda karar verebildim. Anakart olarak değişikliğe gidip MSI X470 GAMING PLUS'ı tercih ettim. Bios flashbacki var diye yaptım bu seçimi. Psu olarak da bütçemi arttırıp Seasonic 750W Focus Plus'ı alacağım. Corsair RMX 750'yi seçmedim çünkü 3 adet 8 pin kablosu var, oysa benim 2080'im için 2 adet 8 pin gerekiyor ve 3700x için de tek 8 pin yeter mi emin olamadım ve işimi garantiye aldım. Öneriler için teşekkürler aklımdaki son durum bu.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı