R7 3800X vs i5 9600KF

• Konuyu başlatan ZTAlp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 658

ZTAlp

Centipat
Selamlar sizce hangi işlemci daha iyidir? Önceligim oyun oynamak bu arada. Normalde i5 9600KF alacaktım ama arkadaşım 3800X daha iyi deyince bende böyle bir konu açmak istedim.

- G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz.
-MSI B450 Tomahawk Max.
-MSI RTX 2070S Gaming X Trio 8 GB.

Bu parçalar ile kullanacagım bu arada. Sizce hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle "MSI B450 Tomahawk Max" kullanacaksan zaten Intel alamazsın, uyumsuz olur.

Eski konularına baktım, sadece merakımdan soruyorum cevap vermek zorunda değilsin, toplamayı düşünüyor musun yoksa sadece konu açalım da sohbet muhabbet dönsün diye mi?

AMD toplamayı istemiyorum demiştim ama teşekkür ederim.

Karşılaştırdığınız iki işlemci hem güç hem fiyat olarak birbirinden oldukça farklı iki model. 9600KF ile 3600X karşılaştırmalı. Oyunlarda FPS yönünden 9600KF biraz daha önde olsa da işlemciye binen yükün dağıtılmasında 3600X daha başarılı toplam iş yükü parçacığı sayesinde. 3600X daha uzun ömürlü olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski konularına baktım, sadece merakımdan soruyorum cevap vermek zorunda değilsin, toplamayı düşünüyor musun yoksa sadece konu açalım da sohbet muhabbet dönsün diye mi?

Normalde i5 9600KF alacaktım ama arkadaşım 3800X daha iyi deyince bende böyle bir konu açmak istedim. Dedim konunun başında ve ben hayatınızda görüp görebileceginiz en karasız insanım o yüzden ve bilgisayarı topladım teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı