R7 4700U düşük GHz'de çalışıyor

Emre Bilen

Decapat
Katılım
5 Mart 2022
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemcim 2GHz temel 4.1 GHz Boost görünüyor (bu arada 2 sorun birden yazacağım) işlemci bazen MSI Afterburner ve CPU-Z'ye göre 4.2GHz oluyor ve bu işlemci boştayken 1.4GHz ve 4.2 GHz arasında gidiyor ama oyuna girince 0.5GHz olduğu bile oluyor oyunda Max 1.5GHz oluyor ve çok yüksek değerlerde kullanıyor %70-%95 gibi.
Sorunu çözmek için uğraştım biraz güç seçeneklerini nihai performans yaptım sistem yapılandırmasından Max çekirdeği seçtim falan ama düzelmedi ben de ThrottleStop'ı.
Denemek istedim ama açtığımda işlemci desteklemiyor dedi ve diğer programlarda da aynı şu an işlemci yüzünden düşük FPS alıyorum yardım edin.

İşlemci: AMD Ryzen 7 4700U 8 Core 8 thread.
RAM: 8 GB 2400 MHz.

MSI Afterburner böyle (boştayken)
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    302,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içerisindeyken sıcaklıkları kontrol ettiniz mi? Eğer sıcaklıklar normalse, daha yüksek frekans için güç limiti arttırmayı ve voltaj düşürmeyi deneyebilirsiniz. U serilerinde güç limiti genelde 15-25W gibi düşük seviyelerde olur.
 
Bu laptop yani bildiğim kadarıyla voltajı değiştiremem 2.si ben sıcakıkları ölçmesem buraya yazar mıyım sıcaklık pcyi aldığımdan beri oyunda sabit 80 derece

çok nadir artıyor genelde 80 derece
 
Bu laptop yani bildiğim kadarıyla voltajı değiştiremem 2.si ben sıcakıkları ölçmesem buraya yazar mıyım sıcaklık pcyi aldığımdan beri oyunda sabit 80 derece

çok nadir artıyor genelde 80 derece
Bios'dan kontrol edebilir misin max ısı sınırlaması sebebiyle frekans kısıyor olabilir. Bazı laptoplarda ısı sınırı ayarı vardı.
 
Öyle bir şey yok eskiden sorun yoktu ve sıcaklık hep aynı sıcaklık işini geçin başka bir sorun olabilir mi

Ve varsa bile nasıl kontrol edecem

Hadi abi cevap verin tek bildiğiniz şey ısınmak mı???
 
@Emre Bilen Dediğiniz gibi olsun, sıcaklığı "görmezden" gelelim. AATU kullanarak Curve Optimiser ile voltaj düşürebilirsin. 4000 serisinde işe yarıyor. -30 ile 0 arası değişken değerler verebilirsin. R23 ile stabilite kontrolü öneririm.
Alpha versiyonu indirmelisin. Oradan güç limitini de yükselt, sonuçta ısınmıyor makine. Frekans yükselmezse yine farklı yöntem deneriz.
 
ben ısınmıyor demedim ve sıcaklığı görmezden gelelim de demedim sadece sıcaklık ilk aldığımdan beri 80 derece civarında daha fazla artarsa sorun olur mu bunu yaptıktan sonra???

Ve bu uygulamayı nasıl kullanacağım

Uygulamayı indirip performans moduna aldım başka yapılacak bir şey var mı??

değişmedi ghz değerleri performans moduna alınca nasıl yapacağım dediklerinizi bilmiyorum plz yardım edin

Beni acil dinleyin şuan pc kafayı yedi ekran kartı overclock desteklemiyor diye biliyordum destekliyormuş 1600 mhz den 2000 mhz yaptım hiç sorun yok ama abi işlemci 400mhzye kadar düştü şaka gibi anlamıyorum gerçekten ve 2000 mhz yaptığım için performans artmalı normalde ama artmıyor aksine azalıyor yardım edin

.

abi normalde bu civardaydı yani 1ghz ile 2ghz arası gidiyordu artık 0.5ghz lerde dolaşıyor
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (47).png
    Ekran Görüntüsü (47).png
    2,1 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Geri
Yukarı