R7 4800H işlemci fan hızı düştü

Ucrold

Hectopat
Bir laptop sahibiyim ve Ryzen 7 4800H işlemcimin fanı 1 ay önce bozulmuştu. Ben de 2000 TL gibi bir fiyata tamir ettirmiştim. Gerçekten hızı düzelmişti yaklaşım 5000RPM hızındaydı fakat 2 gün önce bir anda 0'a indi şu an ise 1000. Bunu düzeltmemin bir yolu var mı?

Not: Termal macun ve temizliği yapıldı.

Boşta mı yükte mi 1000 RPM. Boşta normal istediğimiz bu zaten. Yükteyse bir problem vardır.

Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Fandan herhangi bir ses geliyor mu anormal şekilde.

Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Fandan herhangi bir ses geliyor mu anormal şekilde.
Fan zaten normalden farklı bir ses çıkarıyordu. Evet, ama bi zaman sonra düzeliyor kendiliğinden veya baskı uygulayınca.

Fan zaten normalden farklı bir ses çıkarıyordu. Evet, ama bir zaman sonra düzeliyor kendiliğinden veya baskı uygulayınca.

Kuvvetle muhtemel ya fan sürtüyor ya fan bozuldu. PC'yi yaptırdığınız yer PC'ye uyumlu olmayan fan takmış olabilir. Direk donanim arızası bence.

Edilebilir hatta varsa 1 damla rulman yağı ile rulmanlar yaglanabilir.

Ha evet bu arada söylemeyi unuttum. Daha önce fanım bozuldu demiştim zaten. Adam bana rulmanın dönmediğini onu değiştireceğini söylemişti.

Ha evet bu arada söylemeyi unuttum. Daha önce fanım bozuldu demiştim zaten. Adam bana rulmanın dönmediğini onu değiştireceğini söylemişti.
Kuvvetle muhtemel taktığı parçada bir problem var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…