R7 4800H Laptop Kernel Power 41 (63) hatası

Re Malaka

Decipat
Makaleler
17
Yer
Rome
Cihaz: Lenovo Ideapad Gaming 3
CPU: R7 4800H.
GPU: 1650 Ti.

Ara ara (yükte olmadığı-web browserda gezerken bile) aniden ekran siyah olup laptop kendisine reset atıyor. Windows 10 olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 (63) hatası gösteriyor.

OCCT ile testler yaptım. Laptop 1-2 aylık yeni cihaz.

Testlerde sorun gözükmedi. Hatta sıcaklık değerleri de 80 dereceyi geçmedi sanırım. Laptop için PSU testi olur mu bilemiyorum? Enerji olarak CPU ve ekran kartı tam yükteyken besliyor ise sorun olmaması lazım?

Sizce testlerde kaçırdığım bir nokta mı var? Yoksa sorun yazılımsal olabililir mi? Bağlantısı var mı bilmiyorum ama "hızlı başlat" özellikleri bazı ayarlar yaparak kapattım. Acaba yazılıma hata mı verdi? Bunu yaptıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım diyebilirim. Format atmak çare olur mu?
Yeni cihazımda böyle sorun olması canımı sıktı ama testlerde bir şey çıkmamasına güvenmeli miyim?
Not: Şeytan kulağına, oyun oynarken henüz olmadı hiç. Browserda gezerken ve ms dosyasında çalışırken yaşandı bu durumlar.

@Yener K.
Hocam sen anlıyor musun bundan?

Son düzenleyen: Moderatör:
@424997 Sen ne mübarek bir adamsın. Dell g15 5510 i7-10870H rtx 3060 donanımlı bir laptop kullanıyorum. Laptopta tasarım gereği bir mux anahtarı yok. Bu yüzden intel uhd ile rtx 3060 hybrid bir şekilde çalışıyor. Bugün bluestacks 5 üzerinde bu kod ile mavi ekran hatası aldım. Önce ekran kartının arızalı olabileceği aklıma geldi. Fakat oyunlarda gayet iyi performans alıyorum. Sonra forumlarda araştırmaya koyuldum. Bu anlattığın olay kafama dank etti. Ben intel support üzerinden driver güncelliyorum. 1 hafta sonra tekrar güncelleme geliyor. Meğerse windows update ben güncelledikçe eski sürümü tekrar kuruyormuş. Senin sayende bu durumu çözmüş oldum. Çok teşekkür ederim.

Şu anda sorunu kökten çözdüm güncellemeyi yapmıyor müsait olunca yazabilirim.

Merhaba yazmayı unutmuşum wushowhide. Cab adlı programla istediğimiz Windows güncellemesini seçip o güncellemeyi yapmamasını sağlıyoruz yani Windows bir nevi güncellemeyi es geçiyor.
Ve istediğimiz sürücü kurulumunu sıkıntısız bir şekilde yapabiliyoruz ama format atınca bu ayar gittiği için bir daha gizlememiz gerekiyor görüldüğü üzere ben bu güncellemeyi gizledim ve Windows bu güncellemeyi artık yapmıyor ve siyah ekran yemiyorum.

Son düzenleme:

Hocam benim laptopumda da aynı sorun var wushowhide programında görünmüyor AMD sürücüsü nasıl çözebilirim?

Merhaba geç cevap verdim sosyal de aktif değilim. Ben şimdi yazarken umarım sorunu çözmüşsünüzdür. Güncellemeyi görmesi için sürücüyü Windows'un kurması veya yükleme esnasında wushowhideyi kullanmanız lazım biraz deneye deneye yapma yolu yani. Ara sıra bende de görmüyordu. Windows'a aynı güncellemeyi defalarca yaptırıp o listede çıkmasını sağlayıp yapmıştım. Eğer bilgisayarınıza format atarsanız formattan sonra bu işlemi tekrar yapmalısınız. Kısaca uğraşmak gerekiyor wushowhidenin
Görmesi için ama görüyor.

Hocam yaptım bir hafta kadar yemedim hatayı sonra dün Windows güncellemesi geldi yine yedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…