Lenovo Ideapad'i seçmeniz daha isabetli olur. Bende o tür programlar kullanıyorum. Çekirdek sayısı ve işlem gücü bakımından CPU daha güçlü ve 1650 Ti size yeterli gelecektir. Ayrıca bu CAD programları yüksek RAM ister. 16 GB RAM daha iyi olur.
ASUS TUF modellerde evde kendin upgrade etmeye kalkarsan cihaza zarar vermediğin sürece garanti dışı kalmıyor, yanlış bilgi. Çok komiksin; daha konu hakkında hiçbir fikrin olmadan biliyormuşsun gibi konuşuyorsun. Adına utandım.
Lenovo Ideapad'i seçmeniz daha isabetli olur. Bende o tür programlar kullanıyorum. Çekirdek sayısı ve işlem gücü bakımından CPU daha güçlü ve 1650 Ti size yeterli gelecektir. Ayrıca bu Cad programları yüksek RAM ister. 16 GB RAM daha iyi olur.
İkisi de işinizi görür, şahsi tavsiyem Ideapad olur. 4800h çok iyi bir işlemci. Asus 8GB ve ücretli yükseltme yapıyorlar. Siz evde kendiniz yaparsanız garanti dışı kalıyor. Yine de 1660ti için alınır diyebiliriz fakat ben, şahsen ben(!) almam.
Ek olarak "up to 16GB" ibaresi satışa çıkarılacak modellerin sınırını gösteriyor. Anakartın kaç GB'a kadar desteklediğini değil. Araştırmak lazım.