R7 5700G ile 2K 144 Hz monitörü ofiste kullanmak mümkün mü?

Cevap için teşekkürler. En son bir yazı yazdım. Gelecek cevaplara göre nihai kararı vereceğiz (Not: AMD'nin kendi resmi sitesinde bile bir bilgi yok maalesef).
Çünkü işlemci tarafında tam destek var. Anakart üreticilerinin koyduğu porta göre alabileceğiniz çözünürlük değişmektedir. DisplayPort kullanarak 2K@144Hz rahatlıkla alabilirsiniz, merak etmeyin. (Benim dandik R7 3700 içerisinde olan RX Vega 10 bile 4K@60 HDR (10 bit) sorunsuz verebiliyor, sizinki hayli hayli 2K@144Hz verebilir. Bu arada 4K@60 ile 2K@144'nın tükettiği bant genişlikleri neredeyse aynı. Aynı görüntü formatında (Örn. SDR/HDR) tüketilen bant genişliği katsayıları (sırasıyla 2K@120 - 2K@144 - 4K@60):

1637765583130.png

Çünkü işlemci tarafında tam destek var. Anakart üreticilerinin koyduğu porta göre alabileceğiniz çözünürlük değişmektedir. DisplayPort kullanarak 2K@144Hz rahatlıkla alabilirsiniz, merak etmeyin. (Benim dandik R7 3700 içerisinde olan RX Vega 10 bile 4K@60 HDR (10 bit) sorunsuz verebiliyor, sizinki hayli hayli 2K@144Hz verebilir. Bu arada 4K@60 ile 2K@144'nın tükettiği bant genişlikleri neredeyse aynı. Aynı görüntü formatında (Örn. SDR/HDR) tüketilen bant genişliği katsayıları (sırasıyla 2K@120 - 2K@144 - 4K@60):

Eki Görüntüle 1224629
ALLAH, sizlerden razı olsun. Verdiğiniz cevap doğrultusunda işlemciyi alacağız. Hem sizlere hem de cevap veren "tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz". :)
Arkadaslar herkese selamlar. :)
Amd Ryzen 7 5700g islemcimizi aldik ve kurduk. Suan 2k (2560*1440) 144hz'de Displayport kablosu ile asus rog strix x470-f gaming anakartimizin dp (display port) cikisindan sorun olmadan goruntumuzu aliyoruz (not: ilk once amd radeon yazilimini kurmaniz gerekiyor cozunurluk ayarlari icin).

Son olarak da islemci bosta 38, basit yuklerde 52 derecelerde gidip geliyor. (sogutucu olarak noctua'nin nh-u12s-am4 premium kule tipi fan kullanilmakta. Termal macun ise icinden cikan nt-h1,
Kasa ise cooler master mastercase pro5)

Eger islemci sicakligi normal ise sorun yok. :)))

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı