R7 5700G LoL'de kulelere tıklayınca FPS düşüyor

Little Doge

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
1.220
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Kingston 2x8 GB 3600 MHz
Anakart
ASUS ROG STRIX B550-E GAMING
İşlemci
R7 5700G
Yeni yeni başlayan bir droplanma söz konusu. Geçen ay bir sorun yoktu mesela. Görev yöneticisinden GPU kullanımına baktığımda; her kuleye tıklayışımda GPU kullanımı %40'lardan, %95'lere kadar anlık olarak fırlıyor. Aynı zamanda 300 civarı FPS alırken; anlık olarak 180 FPS'leri, hatta bazen 80 FPS'leri görüyorum ve bu da rahatsız edici derecede drop hissettiriyor.
Kamerayı rakip kuleye getirdiğimde bile FPS düşüyor, sağ tıklarsam iyice drop hissediliyor.
Oyundayken biri Steam'den her mesaj attığında da anlık drop oluyor ve çok rahatsız ediyor.

Bu tarz garip bir sorunu eski, hurda bilgisayarım bile yaşamıyor ve yaşayanı da görmedim. Eski AMD sürücülerini denediğimde dahi geçmedi. Tek bildiğim şey, format sonrasında herhangi bir güncellemeyi (Windows güncellemeleri, AMD güncellemesi, Armoury Crate güncellemesi) yapıp yeniden başlattıktan sonra bu sorun başlıyor. Yeniden başlatmazsam bu sorunu yaşamıyorum, yani yazılımsal gibi.
Not: Sürücüler güncel, sıcaklık sorunu yok, oyunda sorun yok, donanımda sorun yok, depolama alanı dolu değil, dikey senkronizasyonda veya 60 Hz'e sabitlediğimde işe yaramıyor ve garip droplar oluyor. Birkaç kez temiz format attım. (Windows 10 ve Windows 11'de aynı sorunlar mevcut)
Bu sorunun kaynağını bulup kökten halletmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

LoL sorunu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(Gözünüzü FPS'ten ayırmayınız. Kuleye sağ tıklıyorken ve tıklamıyorken ne kadar değişken olduğunu görebilir, dropları hissedebilirsiniz.)
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı