Var hocam var biliyorum. APU sistemlerdeki dahili ekran kartı. Ancak anlatımından ben şunu çıkarttım. Çünkü AMD Radeon sadece dahili ekran kartlarına denmiyor. Arkadaşta bir AMD Radeon harici ekran kartı (atıyorum RX580) var ama işlemcisi de APU bir işlemci. Bu nedenle sistemini APU bir sistem sanıyor. Biraz karışık oldu ama umarım aciklayabilmisimdir. Orada fakat dediği için böyle anladım ben.
"Arkadaşta bir AMD Radeon harici ekran kartı (atıyorum RX580) var ama işlemcisi de APU bir işlemci."

Konu sahibi bu yanıtta "fakat" dediği için eleştirilmiş gibi görünüyor ama sizin tarafınızdan verilen bu yanıt dada anlatım hatası mevcut, ben burada işlemcisi dediğinde ekran kartının işlemcisini mi yoksa bilgisayarın kendi işlemcisini mi kastettiğini nereden bileyim.
İkinciside Harici ekran kartı ile APU bir arada kullanılabiliyor, dolayısıyla o kişinin sistemi de APU içeren bir sistem, ayrıca bunu kategorize etme çabasına girişmek zaten çok yersiz bence, bence konu sahibi gayet net bir şekilde sormak istediğini sormuş, ben direkt anladım.
Sonuç olarak herkes için biraz araştırma alışkanlığı ve anlatım becerisi geliştirmek yararlıdır.
Bu arada düzelteyim, "Harici ekran kartı ile APU bir arada kullanılabiliyor" derken, mesela masaüstünde gezinirken, photoshop falan kullanırken, APU'yu garfik işlemci olarak birincil durumda kullanıyorsun harici ekran kartı devre dışı kalmış gibi oluyor, bir oyuna girdiğinde ise harici ekran kartın devreye giriyor, yanlışım varsa düzeltin ama böyle bir sistem var.