R7 5700X sistemde, FPS oyunlarında gecikme ve FPS düşüşleri

uziyus

Picopat
Katılım
3 Ağustos 2023
Mesajlar
100
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
cl17 64gb 3600mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade M2 500 GB M.2 3900 MB/s 730
Ekran kartı
RTX 4060 Ti
Anakart
Prime B550M-A/CSM
İşlemci
RYZEN 7 5700X
Selam iyi sosyaller arkadaşlar. Uzun zamandan beri bu problemi yaşıyorum FPS oyunlarında mermilerimin düzgün gitmemesi ve bir süreden sonra FPS'min yarı yarıya düşmesi gibi sorunlar yaşıyorum. Bunu eskı bilgisayarımda da yasıyordum ve butun parcalarımı değiştirm ve hala aynı sorunları yaşıyorum. 360Hz monitör kullanıyorum ve o hissiyatı bildigim için kendımde o hissiyatı hiç alamadım yani kısasca sanki goruntu bana gec gelıyor. Gibi hissiyat veriyor ama bakarsan frametimeım düşük 1.7 2 falan ve bilgisayarı baska yerlerde denemek ıcın goturdum ama oyle bendekı gıbı bir sorunla karsılasmadım. Sizce sorunum nedir? Neden olabilir? Pingim sabit yükselme yok yani bu durum cidden cok canımı sıktı.
 
Sistemi başka bir yere götürdünüz ve orada problem olmadı ama eve getirince problem başladı? Yanlış mı anladım? Götürürken monitör de gitti mi? Eğer gittiyse geriye aklıma gelen tek şey. İnternette bir sorun var. Ya modem ya bağlantı ev içi kablolama veya Ethernet kabloları vs?

Evet monıtoru de goturdum.
 
Fare ayarlarınız değişmiş olabilir mi? Şarj harcamasın diye 100Hz'te bıraktığım fare ile Valorant'a girmiştim. Korkunç bir kasma hissi vardı. Ekran kartına belleklere baktım bende ancak sorun cok basit bir şeymiş. Siz de kontrol edebilirsiniz isterseniz.

1716483615853.png


Buyurun hocam onda da problem yok gibi cidden anlayamadım. İnternet ya da elektırkle ılgılı bır problem olabılır mı sızce.
 
Uzatma kablosu ile kullanıyorsanız belki sınırlama yapıyor olabilir

MSI MAG A650GL 650W Power Supply​




Tabii



Hocam sorun yine aynı ssıyle bir sorunum da var karakterler takılıyor boyle anlık.
Hocam psu nuz iyi ve yeterli farklı prize takmayı denediniz mi ? (Uzatma kullanıyorsanız uzatma haricinde bir priz)
Diğer türlü lag diye yorumlayacağım.
 

Geri
Yukarı