R7 5700X sisteme ek olarak SSD mi HDD mi?

Bütçe
1500

eclipsen

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
WD 2TB BLUE 256MB 7200rpm, Crucial P3 Plus 1TB Gn4
Anakart
X570-E
Merhaba,
Sistemimin ana parçaları R7 5700X, RTX 3080 ve anakart olarak X570-E STRIX mevcut. Tek depolama olarak işletim sistemimin de yüklü olduğu Corsair 480GB Force MP510 mevcut.

İndireceğim oyun ve yapacağım depolamaları düşününce genel anlamda ekstra olarak en fazla 1 TB alan doldurabileceğimi düşünsem de bazı oyunlarda video kaydı alıp edit yapıyorum bu yüzden alana ihtiyacım oluyor, sistemde bir tane SSD varken ikinci olarak güzel bir 2TB HDD almayı düşünüyordum hatta az önce burada gördüğüm linki vereyim:

WD 2TB Blue 256MB 7200RPM güzel ürün olduğu söyleniyor ve 940 liraya geliyor.

Tam bunu alacakken aşağıdaki anakartımın da desteklediği gen4 olan, hem yeni hem 1055 lira gibi uygun fiyatta olan bu ürünü görünce arada kaldım ve sormak istedim.

Crucial P3 Plus 1TB gen4.

Elbette fiyat önemli ancak almışken sağlam parça almaya çalışırım. 1TB bir ürüne 1000 lira vermek ile 1300 1400 arası vermek kaliteyi arttırmak için kesinlikle değer ancak daha da arttırıp 2 bin lirayı da verecek/vermesi gereken bir kullanıcı değilim.

HDD kendi grubu içinde övülürken P3 için ömrü kısa olduğuna dair eleştiri var. Benzer fiyatlar.
Sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
P3 konusunda bir fikrim yok ama aktif kullanacağın dosyaları koyacaksan kesinlikle SSD almanı öneririm. Aktif kullanım için HDD kullanıldığı dönemler geride kaldı.

The R7 5700X system paired with an SSD is a powerhouse combination that promises exceptional performance and speed. The R7 5700X processor, known for its impressive multi-threading capabilities and high clock speeds, ensures smooth and efficient multitasking, whether you're gaming, editing videos, or running resource-intensive applications.

Adding an SSD to this setup further enhances the overall system responsiveness and reduces loading times. With its lightning-fast read and write speeds, the SSD allows for quick boot-ups, faster application launches, and snappy file transfers. This means you can spend less time waiting and more time enjoying your computing experience.

hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. aynı fiyata yarı kapaside bir gen4 ssd bana da mantıklı geldi diyebilirim. sistemi hali hazırda kurulu olduğu ssd ile devam edip bunu depo olarak kullanmak saçma mı olur? formata üşendim açıkcası.

bir de, önerdiğim ssd için fikriniz var ise belirtin lütfen.

SSD açısından buna da bakabilirsin.
Şahsen HDD tercih ederdim. Sizin tercihinize kalmış bir durum.

rleace önerdiğin ssd'nin iyi olduğuna dair farklı konularda yorum görmüştüm çokca ancak 250 lira daha uyguna hem de gen4 bir ssd, kioxia daha kaliteliyse bile aradaki kalite farkını kapatmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı