R7 5700x3D vs AM5 sistem

Ben de benzer bir durumdaydım ekran kartını güncelledim 9070 XT geçtim ama işlemcim geride tutuyordu AM5 geçmek için anakart ve RAM almam gerektiği için 5700x3D almaya karar verdim. Oyunları 1440P'de oynadığım için CPU darboğaz yapmıyor bence ama CS'de farkı görebiliyorum 7800x3D ya da 9800x3D almış olsaydım 500 üstü FPS alabilecekken 350-400'lerde FPS alıyorum ama yeterli benim gözümde memnunum aldığım performansdan.
Rekabetçi oyunlar oynamıyorsanız düşük çözünürlükte 5700x3D işinizi görecektir bence ama oynuyorsanız AM5 geçmeniz mantıklı olacaktır.
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Valorant, CS veya LoL gibi rekabetçi oyunlar oynamıyorum pek. Aslında bu kadar pahalı olmasa düşünmeden 5700x3D alırdım bende. İnsanların bir zamanlar 6000 veya 7000 TL'ye aldığı işlemci şimdi 10.000 en az. Ayrı bir anakart ve RAM alma konusu da çok masraf çıkarıyor evet.

Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Valorant, CS veya LoL gibi rekabetçi oyunlar oynamıyorum pek. Aslında bu kadar pahalı olmasa düşünmeden 5700x3D alırdım bende. İnsanların bir zamanlar 6000 veya 7000 TL'ye aldığı işlemci şimdi 10.000 en az. Ayrı bir anakart ve RAM alma konusu da çok masraf çıkarıyor evet.

Zaten RAM almayı düşünüyormuşsunuz DDR5 RAM almayı düşünüyorsanız 7500F ile uygun bütçeli bir anakart 10binden daha uyguna gelebilir ama işlemciyi sonradan güncellemeyi planlıyorsanız daha iyi bir anakart almanız gerekir 9800x3D için B650 öneriyorlar bütçe seçenek olarak ve ilerdeki işlemciler için de yeterli olabilir diye düşünüyorum MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi ve 7500F (kutusuz fanlı) alırsanız arada 4bin lira oynuyor sizin durum için daha iyi olabilir.
Eğer 7500FLE kalırım AM6ya kadar zaten diyorsanız daha uygun bir anakartla daha uyguna halledebiliyorsunuz seçim size kalmış.

Aynı fikirdeyim. 5700x3D için 10.000 vermek yerine bir 6000 daha ekleyip çok daha bir iyi işlemci almış olurum ama anakartım AM4, biraz araştırdım güzel AM5 anakartları ama birçoğunun fiyatı tuzlu. X870 ve B850'lere bakmıştım. Bir de görünüm de önemli simsiyah olması lazım.

Hocam o ekran kartı ile AM5 serisine geçicekseniz 9700X her türlü işinizi görür. Anakart için 800 serisini almanıza gerek yok. Ortalama B650 serisi bir anakart bile işinizi görür.

Ben de geçen ay aynı durumdaydım. R5 3600 ile rtx 2070 kullanıyordum. 4070 supere geçtim. 5700x3d yi 8600 tl ye bulunca aldım. 1400 liraya da 16 gb daha ram alıp 32 yaparak sistemi tamamladım. Önceki sistemimi 5 yıldır kullanıyordum. Bu da uzun süre gidecektir bence.

Benim durumumda şöyle sıkıntı vardı. Anakartım am4 ün iyi soğutmalı üst seviye bir kartı ve muadili am5 kartlar 12-13k dan başlıyor. Üstüne ram ve işlemci de eklenince fiyat çok fazla yükseliyordu. Am5 in alt model kartlarını da almak istemedim. Sonuç bu 😁

Ekran kartını kasaya taktım ve güç kablosu dönüştürücüyle kullanmayı denedim, üç girişten ikisini doldurabildim sadece ve ekran kartının ışıkları yanıp sönmeye başladı ve görüntü gelmedi. Umarım yanmamıştır eğer ki yandıysa yaşamak bana zor gelmeye başlayacak. Arkadaşlar birisi iyi haber verip bir şey olmamış desin lütfen...

Ekran kartını kasaya taktım ve güç kablosu dönüştürücüyle kullanmayı denedim, üç girişten ikisini doldurabildim sadece ve ekran kartının ışıkları yanıp sönmeye başladı ve görüntü gelmedi. Umarım yanmamıştır eğer ki yandıysa yaşamak bana zor gelmeye başlayacak. Arkadaşlar birisi iyi haber verip bir şey olmamış desin lütfen...
GPU ya bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kabloyu taktığınız soketi ve içindeki pinleri bir kontrol edin. Ayrıca yeni nesil ekran kartlarının beslemesini tam yapmanız gerek yani tüm güç soketlerini doldurmanız gerek. Adam akıllı psu ve güç kablosu olmadan ekran kartını kullanmayın. Her ne kadar günümüzde elektronik parçalarda korumalar olsada bu hasar vermediği anlamına gelmez.

GPU ya bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kabloyu taktığınız soketi ve içindeki pinleri bir kontrol edin. Ayrıca yeni nesil ekran kartlarının beslemesini tam yapmanız gerek yani tüm güç soketlerini doldurmanız gerek. Adam akıllı psu ve güç kablosu olmadan ekran kartını kullanmayın. Her ne kadar günümüzde elektronik parçalarda korumalar olsada bu hasar vermediği anlamına gelmez.
Ekran kartının güç girişi temiz gözüküyordu herhangi bir şey yoktu. Bir yanık kokusu falan da almadım ve anakartta ki ekran kartı girişine de düzgün oturttuğumu düşünüyorum. Yani olan tek şey yetersiz güçtü sanırım.
1744453889329.jpeg

Ekran kartının güç girişi temiz gözüküyordu herhangi bir şey yoktu. Bir yanık kokusu falan da almadım ve anakartta ki ekran kartı girişine de düzgün oturttuğumu düşünüyorum. Yani olan tek şey yetersiz güçtü sanırım. Eki Görüntüle 2467967
Gördüğüm kadarıyla pinlerde bir yanma izi veya leke gibi bir şey yok. Bu yüzden endişe edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Artık düzgün bir psu ve kablo alırsınız herhalde.

Gördüğüm kadarıyla pinlerde bir yanma izi veya leke gibi bir şey yok. Bu yüzden endişe edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Artık düzgün bir psu ve kablo alırsınız herhalde.
MSI a1000gl almayı düşünüyorum. Hem 1000w hem atx 3.1 hemde pcie 5 desteği var. İnternette 8300 civarına buldum. Bugün birde teknoloji mağazalarına bakacağım bunu uygun fiyata bulursam veya güzel bir şey bulursam almayı düşünüyorum. Gerçekten ekran kartına bu kadar para verdikten sonra hiç kenara koymalık bir mezvu değil bu güç kaynağı mevzusu.

Öyle basit yanacak parçalar değil korkmayın. Ben yeni aldığım 4070 superin kablosunun birini ters takmışım kurarken. Anakarttan acı bir ses yükseldi kapandı pc. Yine de birşey olmadı düzeltince. 😄
İçimi rahatlattınız. Ekran kartınızın sağlam olmasına da sevindim. İnsan yıkılır gerçekten bir şey olursa. Benim ki de sağlam gibi gözüküyor şu anlık. NZXT H9 Flow alınca artık her şey kesinleşicek (şu anki kasam mAtx ve ekran kartı kasadan daha büyük neredeyse.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı