Çözüldü R7 5800H RTX 3060 85-95 dereceyi görüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umuthan1

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 8x2 GB
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
R7 5800H
Merhaba.Bbugün The Witcher 3 oynarken ekran kartımın 85 işlemcimin 95 dereceyi hatta 98 dereceye kadar ısındığını gördüm. Sizce değerler normal mi? Kullanımda rahatsız etmiyor klavye serin fakat ileride sorun çıkarır mı? Laptop kardeşimin daha 2 aylık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca Windows güç ayarlarından işlemci maksimum durumunu az da olsa düşürürseniz performans kaybı olmadan sıcaklıkları düşürebilme imkanına sahip.

Eğer işlemciye yük bindiren oyunlar oynamıyorsanız turbo boost kapatmanızı öneririm. Isı değerlerinde gerçekten büyük bir fark oluyor ve işlemciye yük bindiren oyunlar hariç hikayeli, açık dünya oyunlarında neredeyse hiç FPS farkı olmuyor.

Ben de laptop kullanıcısıyım ve bunu bizzat denedim. Denemeden önce işlemci 90 derece, ekran kartı 70-72 derece civarında çalışıyordu. Turbo boost kapattıktan sonra ekran kartı 62-63 derece, işlemcide tam 60-65 derece civarlarında çalışmaya başladı.

Valorant, GTA 5, RDR 2 gibi oyunlar oynuyorum. Valorant işlemciye yük bindiren bir oyun olduğu için yaklaşık 15-20 FPS kadar düşüş oldu ancak benim için sorun olmadı çünkü ekranım 120Hz ve FPS değerleri 150'den aşağı düşmedi. RDR 2 ve GTA 5'te ise 1-2 FPS belki fark etmiştir. Ayrıca belirtmeliyim ki bu değerler ekran kartı %99 kullanımda ve işlemci tam yükteyken böyleydi.

Sadece Witcher 3 de bu kadar ısınıyor diğer oyunlarda ekran kartı 76 işlemci 80-88 arası.
Valorant en yüksek: İşlemci 87 ekran kartı: 67.
NFS Heat: İşlemci: 87-91 ekran kartı: 76.
F1 2021: İşlemci: 85-89 ekran kartı: 75-78 arası.
Tüm oyunlar ultra grafiklerde. Witcher 3 ısınıyor fakat performans kaybı yok ve fps 60 sabitleyince ısı düştü.

Kardeşim git yeni laptopların normal oda sıcaklığındaki testlerini izle hepsi bu seviyede geziyor boş yorum yapıp korumaya gerek yok değil mi laptop bu.

GP76 11ue kullanıyorum. Geçen yıl çıkan bir model. Bence siz yeni neslin soğutma yapısından haberiniz yok gibi.

Hocam Witcher 3'te şunu gözlemledim, aynısı benim cihazımda da var, cihaz haritanın çoğu yerinde yüksek W'lara çıkıyor ve sebeple çok fazla ısınıyor. Benzer durum benim cihazımda da sadece Witcher 3'te 98 derecelere çıkıyor ama diğer oyunlarda 80'i geçmiyor.

Arkadaşlar sorunu çözdüm hem de performans kaybetmeden bilgisayarın ön kısmına silgi kullanarak biraz yükseltim ve şu an performans kipinde 75 derece üzeri çıkmıyor GPU hatta 67 düştüğü bile oluyor hepinize yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim bana bir laptop standı önerebilecek varsa çok mutlu olurum.

Dediğim gibi bu sorunu yaşayan bir kişi daha vardı. Cevabımı çözüm olarak işaretlersen veya raporlarsan sevinirim.

Bilgisayarın ön kısmı yerine arka kısmına koyarsanız daha iyi olacaktır, Stand olarak Bu şekilde ucuz bir alet bile işinizi görür fakat daha kaliteli bir alet arıyorsanız Böyle.

edit: Link, böyle bir soğutucya da bakabilirsiniz.

Az once termal macun yeniledim Warzone PUBG baktim islemci 88 dereceye cikiyor geri geliyor grafik karti GPU yani 72 74 arasi Tulpar T7 v20.3 i7 10nesil RTX3060 onu da 100watt da kullandim 130 da degil.

Ornek frekans kismadan.

Az once termal macun yeniledim Warzone PUBG baktim islemci 88 dereceye cikiyor geri geliyor grafik karti GPU yani 72 74 arasi Tulpar T7 v20.3 i7 10nesil RTX3060 onu da 100watt da kullandim 130 da degil.

Ornek frekans kismadan.
Buda oyun ici islemci 80 88 arasi ortalama grafik 70 74 arasi

Dosya Ekleri

• IMG_20220717_165638.jpg
    170,9 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20220717_170127.jpg
    175,9 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…