Arkadaşlar gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum, cumartesi günü Ryzen 7 5800X işlemci aldım ve taktım ondan sonra bilgisayar en hafif yükte kapanmaya başladı. Soğutucunun zayıf olduğunu söylediler nocua soğutucu aldım PSU düşük dediler 650 watt Gold PSU aldım. Ve üzerine yeni kasa aldım hala aynı sorunu yaşıyorum bilgisayar biraz yüklenildiği gibi kendini kapatıyor. Sizce sorun nedir? Termal macun sürülen işlemci iade edilebilir mi?
Anakartınızın B450 çipseti R7 5800X'i teorik olarak destekliyor fakat pratikte bu şekilde olmuyor. Arkadaşın dediği gibi güç beslemesi yeterli değil. Anakartınız Tier F olarak değerlendirilmiş yabancı kaynaklarda. Tier F'in açıklaması şöyle:
"Tier F: 50A current draw on little ambient airflow, maxed out 1200/2200G (CPU only)/3100/3300X or 65W TDP CPUs at stock with downdraft air cooler"
Sizin işlemci 105W TDP değerine sahip bir işlemci. Pek iyi bir ikili olmuyor bu anakart ve işlemci.
En ucuz MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.046,44 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Bunlardan biri iyi olur, 5800X için B450 değil B550 yonga setli bir anakartı seçmek daha iyi olur. Bu ve başka etmenlerden dolayı da önerim kesinlikle B550M Pro VDH.
Anakartınızın B450 çipseti R7 5800X'i teorik olarak destekliyor fakat pratikte bu şekilde olmuyor. Arkadaşın dediği gibi güç beslemesi yeterli değil. Anakartınız Tier F olarak değerlendirilmiş yabancı kaynaklarda. Tier F'in açıklaması şöyle:
"Tier F: 50A current draw on little ambient airflow, maxed out 1200/2200G (CPU only)/3100/3300X or 65W TDP CPUs at stock with downdraft air cooler"
Sizin işlemci 105W TDP değerine sahip bir işlemci. Pek iyi bir ikili olmuyor bu anakart ve işlemci.