R7 5800X overclock önerisi

Sidar25

Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar bir konuda fikrinizi ve yardımınızı almak istiyorum yeni bir sistem topladım 2-2.5 ay oluyor Ryzen 7 5800X işlemci kullanıyorum sistemi sadece oyun odaklı topladım az önce bir overclock denedim 95-105 gibi değerler gördüm AIDA64 programında hemen geri çektim işlemi daha sonrasında 4.60 da sıvı soğutma kullanıyorum sizce işlemcimi overclock yapmama gerek var mı bu şekilde kullanmalı mıyım?
Anakart ASUS ROG STRIX X570-F
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RTX3080.
Sıvı soğutma Cooler Master Master Masterliquid ML360r.

Herkese merhaba arkadaşlar bir konuda fikrinizi ve yardımınızı almak istiyorum yeni bir sistem topladım 2-2.5 ay oluyor Ryzen 7 5800X işlemci kullanıyorum sistemi sadece oyun odaklı topladım az önce bir overclock denedim 95-105 gibi değerler gördüm AIDA64 programında hemen geri çektim işlemi daha sonrasında 4.60 da sıvı soğutma kullanıyorum sizce işlemcimi overclock yapmama gerek var mı bu şekilde kullanmalı mıyım?
Anakart ASUS ROG STRIX X570-F
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RTX3080.
Sıvı soğutma Cooler Master Master Masterliquid ML360r.
Bu sisteme O.C yapmanın pek gerekli olduğunu sanmıyorum. :D

CTR 2.0 ile 5000 serisine destek geldi.

Demekki voltajı abartmışsınız biraz. O.C denemeyin zaten o işlemci yeteri kadar ekran kartını besleyebiliyor boşuna ısı ve güç kullanımını arttırmış olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı