R7 5800X RTX 3060 Ti sistem için anakart önerisi

573576

Centipat
Merhaba, 1 aya kadar PC alacağım. Konuda belirttiğim kartlar için güzel bir anakart önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtmemişsiniz ancak şunu önerebilirim.

Daha dar bütçe için.

Merhaba, 1 aya kadar PC alacağım. Konuda belirttiğim kartlar için güzel bir anakart önerebilir misiniz?
Bütçe ne kadar. şimdi yazmışsınız gördüm B550M serisini tercih edin, B550M-A, B550M PLUS ve B550M-K Uygundur, ha illa 8000TL'lik arıyorsanız o kadarını bilmiyorum ,

Hocam bence ekran kartına biraz daha yüklenebilirsiniz anakartı kısabiliriz hatta işlemciyi de bir tık kısarsanız eğer oyun odaklı bilgisayar topluyorsanız ekran kartına ayıracağınız fazla bütçe direkt performansa çok etki edecektir.

3060 Ti ekran kartlı bir sistem orta seviye bir sistem olur, orta seviye bir AM4 sistemde de anakarta 8000 TL vermenize gerek yok. 3500 TL'lik bir B550 modeli rahatlıkla işinizi görür, OC bile yaptırır. Aradaki bütçeyi de farklı bileşenlere aktarabilirsiniz böylelikle.

Üstte atılan modellerden B550-A Pro modelini öneriyorum ben.

bende öyle düşündüm neredeyse bi ekran kartı fiyatı kadar anakarta verilmez, işlemcide bir tık fazla olmuş ekran kartına gibi.

Bu söylediğiniz B550M serisinin hangi modelini alayım çok bilmiyorumda yardımcı olur musunuz?
hazır sistemmi kendinizmi topluyorsunuz, birde ekran kartını biraz daha yükseltme imkanınız yokmu işlemci ve 8000tllik anakartlar o ekran kartına fazla(gereksiz) gelir.

Kendim topluyorum o zaman şu olur mu?

Peki, yardımcı olabilir misiniz RTX 3070 Ti için hangi işlemci ve anakart uygun olur darboğaz yapmayacak.
Bu arada işlemciyi güçlü almak daha mantıklı değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…