Görüşüm pek değişmedi açıkcası ben söylediğim parçalardan şüpeliyorum. Ama ek olarak CPU'da sorun olabilir. AIDA ve OCCT ile CPU testleri'de yapar mısın ?
Anakart ve işlemciyi garanti kapsamında yetkili servise gönderdim. Parçalar hakkında yakında tarafımı ararlar diye düşünüyorum. Umarım ikisinden birinde gerçekten sorun vardır ve daha fazla uğraşmak zorunda kalmam. Eğer sorun olmadığı tespit edilir ise geriye güç kaynağı ve ekran kartı kalıyor. Yetkili servis raporuna göre tekrar yazacağım.
Görüşmek üzere.
Anakart ve işlemciyi garanti kapsamında yetkili servise gönderdim. Parçalar hakkında yakında tarafımı ararlar diye düşünüyorum. Umarım ikisinden birinde gerçekten sorun vardır ve daha fazla uğraşmak zorunda kalmam. Eğer sorun olmadığı tespit edilir ise geriye güç kaynağı ve ekran kartı kalıyor. Yetkili servis raporuna göre tekrar yazacağım.
Görüşmek üzere.
Bugün Asus Türkiye servisinden aradılar, anakartın çalışmadığını, sebebinin işlemci soketindeki pinlerde kullanıcı kaynaklı hasar olduğunu, belli bir ücret karşılığında parçanın değiştirileceğini, kullanıcı hatası olduğu için değişim veya iade sürecinin olmadığını tarafıma ilettiler. Anakartı çalışır durumda ilettim, ayrıca soket kısmını zorlayacak veya bozacak yanlış bir işlem yapmadığıma eminim. Belki de başından beri bu süreç vardı, macun değiştirmek için sök tak yaptığımda etkileri fazlalaştı. Yukarıdaki mesajlarda bahsettiğim gibi bilgisayarın bazen açılmaması, ram sök tap yaptığımda açılması, ekran kartına giden gücün aniden kesilmesi gibi olaylar silsilesini tetiklemişte olabilir. En sonda ses jaklarının hiç biri çalışmıyordu. Umarım sorun bahsedildiği gibidir fakat ürün kusurlu, kendim zarar verdiğimi düşünmüyorum. Paylaştıkları fotoğrafta da bir şey belli olmuyor zaten. Ürünün onarılmadan tarafıma geri gönderilmesini talep ettim, ücret ödemeyi de kabul etmedim. Satıcı firma ile iletişime geçtim, anakartı kendilerine göndereceğim, onlar da inceleyecekler ve daha sonra değişim iade yönünde karar da verilebileceğini söylediler. Ama halen daha anakart sebepli bir sorundur diyemiyorum. Gelişmeler oldukça paylaşacağım.
Görüşüm pek değişmedi açıkcası ben söylediğim parçalardan şüpeliyorum. Ama ek olarak CPU'da sorun olabilir. AIDA ve OCCT ile CPU testleri'de yapar mısın ?
Merhaba, servis ile görüştüm işlemci değişim veya para iadesi olacakmış, işlemcide sorun varmış. AMD kanadından işlemler için cevap beklenmekte. Bu durumda hem anakart cpu soketinde hemde işlemcide sorun olduğu teyit edilmiş oldu. Anakart soketindeki sorun sebebi ile işlemci de zarar görmüş olabilir detayı bilemiyorum. Bu durumda iki parçada değişmiş olacak. Muhtemelen sorunun kaynağı da bu iki parça.
Sorun anakart işlemci soketindeki pin kısımlarında meydana gelen arızaymış, asus partnerin gönderdiği fotoğraftan hiç bir şey anlamadım, kullanıcı hatası olduğunu söyleyip onarım için ücret talep ettiler, henüz üç aylık ürün için ücret talep etmelerini kabul etmedim. Amazon üzerindeki satıcıyı aradım, anakartı tarafına yollamamı, inceleyip değişim veya iade yapabileceklerini dile getirdiler, asus servisin raporunu kendilerine anlatmıştım. Daha sonra anakart ellerine ulaştığında değişim ve iade yapamayız servis raporu var dediler, beni neden beklettiniz veya tarafınıza yollamamı söylediniz o halde diyerekten sitem ettim, zamanımı çaldılar. Anakartı servise yolladığım da çalışır durumdaydı, servis çalışmadığını tarafıma bildirdi. Sadece ana başlıkta yer alan sorunu yaşıyordum, daha sonraki süreçte ses giriş jaklarının çalışmaması da eklenmişti, işlemci soketindeki sorun elbette bir çok hatayı tetikleyebilir. İşlemciyi de garantiye göndermiştim, sorgusuz sualsiz değişimini yapıp yenisini gönderdiler.
Nihayetinde anakartı tarafıma geri postaladılar fakat teslim almadım, tekrar satıcıya geri döndü anakart. Amazon a'dan z'ye garanti işlemi başlattım, süreç çok uzadığı için kendime yeni bir anakart satın aldım, değişen yeni işlemcim ile birlikte kuıllanıyorum ve bir sorun yaşamıyorum.
Sorunun ekran kartında değil anakartta olduğu böylelikle anlaşılmış oldu.
İyi forumlar dilerim.
İşlemci ve anakart değişti, DP kablosu değişti sorun dün yine meydana geldi, bu sefer anakart üzerindeki VGA ışığı sürekli yanıyor ve görüntü artık hiç gelmiyordu. ekran kartını incelenmesi için tamire gönderdim, sorun tespit edildi.
Ekran kartı güç kablosu girişlerinde yanık tespit edildi.
Güç kaynağından ekran kartına giden kablo ucunda erime ve yanık tespit edildi.
Ekran kartı kablo güç girişleri değişecek.
Güç kaynağı ekran kartı bağlantı kabloları değişecek.
Bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ekran kartı güç kablo önerisinde bulunabilecek arkadaşlar var mı?
8 pin PSU girişi - 6+2 pin gpu girişi şeklinde.