R7 5800X + RTX 3080 sisteme Hackintosh kurulur mu?

Foxie

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming X570-PLUS(WI-FI) | Ryzen 7 5800X | Asus ROG Strix RTX 3080 10G LHR | Phanteks P500A DRGB | Corsair Force MP600 1TB SSD | Kioxia Exceria G2 1TB SSD | GSKILL RipjawsV 16x2 32GB 3200Mhz CL16 | Cooler Master G800 800W 80+ Gold | MSI MAG274QRF-QD 2K-165HZ 1ms 27" | Asus TUF Gaming VG259QR FHD - 165HZ 1MS 24.5" | Logitech MX Mechanical Mini | HyperX Pulsefire Raid | Logitech G733
Meslek
Game Developer
Araştırdığım kadarıyla net bir bilgi bulamadım, bazıları NVIDIA ekran kartlarında hiç çalışmıyor diyor, bazısı da çalışıyor ama sorunlu diyor. Hangisi doğru? Çok fazla kullanmayacağım, sadece Xcode üzerinde minik bir işim var o kadar.

Sistemimi detaylı biçimde yazıyorum.
ASUS TUF Gaming X570 Plus Wi-Fi
G.Skill 16x2 3200MHz CL16 RAM.
Ryzen 7 5800X.
ASUS ROG STRIX RTX 3080 10G LHR.
Corsair Force MP600 1TB SSD - Windows 11 kurulu.
Kioxia exercia G2 1TB SSD.
1 TB WD 7200 RPM HDD.
Hackintosh'u, HDD'ye kurmak istiyorum içi boş. Windows 11'e ve diğer SSD'ler de ki dosyalarıma bir şey olmasın istiyorum. Bunu yapabilir miyim?

RTX 3080 macOS ile uyumsuz, işlemcine epey'den baktım, iGPU yok yazıyor. Eğer öyleyse sistemin uyumsuz. Çok kasar, hiç kullanma daha iyi yani. Sanal makine bile daha performanslı olur.

bazıları NVIDIA ekran kartlarında hiç çalışmıyor diyor, bazısı da çalışıyor ama sorunlu diyor. Hangisi doğru?
NVIDIA ekran kartları aslında "çalışmak" anlamında çalışıyor, yani macOS desteği olanlar var. Desteği olmayanlar da var. Desteği olmayan kartlarda grafik hızlandırmayı aktif edemezsin. Sonuç olarak 10 FPS macOS deneyimi yaşarsın. Çalışıyor ama sorunlu diyenler haklı bence kısmen. Doğrusu şöyle olabilir; "RTX 3080 çalışıyor ama sorunlu (daha doğrusu macOS desteği olmadığı için.)"

Şöyle bir algı yaratmış da olabilirler:

"NVIDIA kartların hepsi uyumsuz, çalışıyor ama sorunlu."

Böyle bir algı varsa yanlış. Sana şuraya bakmanı öneririm:

Son düzenleme:
RTX 3080 macOS ile uyumsuz, işlemcine epey'den baktım, iGPU yok yazıyor. Eğer öyleyse sistemin uyumsuz. Çok kasar, hiç kullanma daha iyi yani. Sanal makine bile daha performanslı olur.

NVIDIA ekran kartları aslında "çalışmak" anlamında çalışıyor, yani macOS desteği olanlar var. Desteği olmayanlar da var. Desteği olmayan kartlarda grafik hızlandırmayı aktif edemezsin. Sonuç olarak 10 FPS macOS deneyimi yaşarsın. Çalışıyor ama sorunlu diyenler haklı bence kısmen. Doğrusu şöyle olabilir; "RTX 3080 çalışıyor ama sorunlu (daha doğrusu macOS desteği olmadığı için.)"

Şöyle bir algı yaratmış da olabilirler:

"NVIDIA kartların hepsi uyumsuz, çalışıyor ama sorunlu."

Böyle bir algı varsa yanlış. Sana şuraya bakmanı öneririm:
Sanal makine 10 fps'de çalışıyordu, xcode kurmaya çalışıyordum ama indirme yarıda kesiliyordu sürekli. Hackintosh farklı olur diye ümit ediyordum ama sanırım daha kötü olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı