R7 5800X vs i9 10850K

gökhan1333

Hectopat
An itibari ile Vatan Bilgisayar'da
Ryzen 7 5800X: 4.934TL
Intel i9 10850K :4.906TL
Sözde çoklu çekirdeği uygun fiyata veren AMD Intel'i oyun perfomansinda %3-5 Arasında Geçince 8 Core 16 thread CPU ile 10 Core 20 thread CPU ile aynı fiyatta olması gerektiğine karar vermiş. Bunları görünce aklıma bir söz geldi: Güvenme yetime...
Sizin bu fiyatlara tepkiniz nedir? AMD sizce fiyatları bu denli artırarak doğru mu yapıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an ürünler karaborsada dersek yanlış olmaz. Zira o az stok direkt yok oldu, fiyatların bir nebze oturmasını beklemek de lazım. Ancak yine de AMD'nin yaptığı zam da etkili.

5800X çok güçlü duruyor. Tek çekirdek konusunda 10850K'dan daha iyi. Önerim 5800X olur ama stok bulamazsınız yüksek ihtimalle.

Şu an ürünler karaborsada dersek yanlış olmaz. Zira o az stok direkt yok oldu, fiyatların bir nebze oturmasını beklemek de lazım. Ancak yine de AMD'nin yaptığı zam da etkili.

İşlemcilerde şu anda stok sorunu mecvut ama abartılacak kadar değil. Zaten işlemcilere dolar bazında bakacak olursak.
5800X: 450 dolar
10850K: 460 dolar
Olduğunu görürsünüz
Stok sorunu hallolsa bile 4800 TL olacak 5800X'in fiyatı?

AMD ve Intel'in ülke bazlı fiyatlandırma sistemi farklı oluyor.
Ayrıca şu anda 4800TL o işlemci. Geçen hafta olan indirimler ile 4453TL'ye burada sistem önerisi içinde de sundum. Yeni indirim döneminden de çıktık.

Sizin tercihiniz ne olurdu bu durumda?
Bu fiyatlarda hangi işlemciyi alırdınız?
Anakart farkını da hesaba katarak seçimimi yapardım. 10850K için Z490 şart gibi zaten ama R7 5800X için B550 ve X570 seçenekleriniz daha çok.
Ayrıca her iki işlemci için soğutucu alınması şart ancak güç tüketimleri arasındaki fark büyük. Yani soğutucu masrafları da farklı olacaktır.

AMD'ye saldırmadan önce olağanüstü durum var mı diye bir bak. Ona bakılırsa 8300 TL olması gereken PS5 niyeyse 12.000 TL'ye satılıyor. Sony de mi bizi düdüklüyor?

NOT: Fazladan 1 kol, 1 oyun hediye deyip fiyatı 14.260 TL'ye çekmişler. O kol 1080 TL, oyun 500 TL.
PlayStation 5: Türkiye satış fiyatı 8.299 TL olarak açıklandı, sosyal medyada tepki çekti - BBC News Türkçe
Sony Playstation 5 Oyun Konsolu (Eurasia garantili) Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
SONY PS5 + 1. KOL İLAVE+SPİDERMANN OYUN CD Lİ VERSİYON Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

AMD'ye saldırmadan önce olağanüstü durum var mı diye bir bak. Ona bakılırsa 8300 TL olması gereken PS5 niyeyse 12.000 TL'ye satılıyor. Sony de mi bizi düdüklüyor?

NOT: Fazladan 1 kol, 1 oyun hediye deyip fiyatı 14.260 TL'ye çekmişler. O kol 1080 TL, oyun 500 TL.
PlayStation 5: Türkiye satış fiyatı 8.299 TL olarak açıklandı, sosyal medyada tepki çekti - BBC News Türkçe
Sony Playstation 5 Oyun Konsolu (Eurasia garantili) Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
SONY PS5 + 1. KOL İLAVE+SPİDERMANN OYUN CD Lİ VERSİYON Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
Hayır ben yukarida yukarıda AMD nin işlemciye biçtiği değerin türk lirası karşılığını yazdım zaten AMD ye saldırmiyorum. Aksine fiyat konusunda eleştiri yaparak sizinlerin düşüncesini almak istiyorum AMD bu fiyat artışını hak edecek bir şey yaptımı diye sizlere soruyorum.
Ha AMD ye saldirsam şunları söylerim.
5800x tamamen çöp 6 ay sonra çok daha ucuza hemen hemen aynı performansda hatta daha düşük tpd de 5700x çıkacak. O beklenmeli. Ayrıca Intel in 2021 ilk çeyreğinde duyuracagi işlemciler ile AMD fiyatları geri çekmek zorunda kalacak AMD şuan da insanları "enayi" yerine koyuyor derim . Ve burda tartışma başlatirim ama ne gerek var ?
Ben işlemcinin gücüne ve yapılan yorumlara bakıyorum şimdilik 5800x'i 10850k dan fiyatına göre olsa bile önde görüyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı