Yukarıda paylaştığınız sistemlerden uzak durun, sistem parçalarının seçimi yanlış ve birinin fiyatı da çok gereksiz pahalı.
Monitörlerden fazla anlamıyorum açıkçası, dilerseniz bunun önerisi için ayrı bir konu açın.
5600 ve 7900GRE'nin birebir aynı sonucu vermese de en azından bir fikir almak için YouTube'dan oyun testlerinde ki ekran kartı kullanımları ve verdiği FPS değerlerini inceleyebilirsiniz.
2K çözünürlükte darboğaz olsa bile hissetmezsiniz bile yani performans açısından kaybınız fazla olmaz. En kötü grafikleri de bir miktar artırıp arada ki açığı kapatırsınız.
Ekran kartını NVIDIA tarafından düşünürseniz RTX 4070s ile denk kart sayılırlar. Fiyat olarak da aynı sayılırlar. 4070 S'in kötü yanı VRAM'i 12 GB olması. 2K çözünürlükte ilerleyen zamanlarda minimum 16 GB yeterli olacağını düşünüyorum ben. Kartın kas gücü yetse bile VRAM'dan dolayı kaybedecek. DLSS ile olur belki bir süre ama bir yere kadar oda.
Yukarıda paylaştığınız PowerColor'un 7900GRE modelinin nasıl bir soğutma performansı sağladığını bilmiyorum. Satın almaya karar vermeden önce araştırmanızı öneririm.
ASUS'un var bir de 28K'ya ama çok pahalı, Sapphire 7900XT var aynı fiyata. Onu almak daha mantıklı. Daha performanslı hem de.
Unutmadan, AMD ekran kartı satın almadan önce şu videoyu izlemeden satın almaya karar vermeyin, şimdiden hayırlı olsun:
Unutmadan ekleyeyim, son kararı vermeden önce acele etmeyin kesinlikle. Belki gözümüzden kaçan bir yer olmuştur, daha iyi alternatif olabilir vs.
Sapphire'nin 7800XT modelini demek istediniz herhalde. Şu an 5700 XT kullanıyorum ve kart miningli. Aşırı ısınıyor bundan dolayı ekran kartı almaya yöneldim. Darboğaz içinde 2K monitör tercih ettim ayrıca monitör için bir konu açmıştım ve genelde olumlu geri dönüşler verdi forumdaki arkadaşlar. Yine PowerColor'un 7900GRE'si için forumda insanlar hellhound ve Fighter modelleri hakkında konuşmuşlar, genel olarak Hellhound'un sessiz ve alınabilecek bir model olduğunu söylüyorlardı. Aralığa kadar bekleyeceğim ama muhtemelen 7900GRE alacağım indirimli bir şey bulursam eğer. Monitör de belli zaten, yine de fırsatları kovalayacağım. Teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı akşamlar dilerim.