R7 5800x3D için ekran kartı önerisi

Bütçe
20000-30000
Yukarıda paylaştığınız sistemlerden uzak durun, sistem parçalarının seçimi yanlış ve birinin fiyatı da çok gereksiz pahalı.

Monitörlerden fazla anlamıyorum açıkçası, dilerseniz bunun önerisi için ayrı bir konu açın.

5600 ve 7900GRE'nin birebir aynı sonucu vermese de en azından bir fikir almak için YouTube'dan oyun testlerinde ki ekran kartı kullanımları ve verdiği FPS değerlerini inceleyebilirsiniz.
2K çözünürlükte darboğaz olsa bile hissetmezsiniz bile yani performans açısından kaybınız fazla olmaz. En kötü grafikleri de bir miktar artırıp arada ki açığı kapatırsınız.

Ekran kartını NVIDIA tarafından düşünürseniz RTX 4070s ile denk kart sayılırlar. Fiyat olarak da aynı sayılırlar. 4070 S'in kötü yanı VRAM'i 12 GB olması. 2K çözünürlükte ilerleyen zamanlarda minimum 16 GB yeterli olacağını düşünüyorum ben. Kartın kas gücü yetse bile VRAM'dan dolayı kaybedecek. DLSS ile olur belki bir süre ama bir yere kadar oda.

Yukarıda paylaştığınız PowerColor'un 7900GRE modelinin nasıl bir soğutma performansı sağladığını bilmiyorum. Satın almaya karar vermeden önce araştırmanızı öneririm.
ASUS'un var bir de 28K'ya ama çok pahalı, Sapphire 7900XT var aynı fiyata. Onu almak daha mantıklı. Daha performanslı hem de.

Unutmadan, AMD ekran kartı satın almadan önce şu videoyu izlemeden satın almaya karar vermeyin, şimdiden hayırlı olsun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Unutmadan ekleyeyim, son kararı vermeden önce acele etmeyin kesinlikle. Belki gözümüzden kaçan bir yer olmuştur, daha iyi alternatif olabilir vs.

Sapphire'nin 7800XT modelini demek istediniz herhalde. Şu an 5700 XT kullanıyorum ve kart miningli. Aşırı ısınıyor bundan dolayı ekran kartı almaya yöneldim. Darboğaz içinde 2K monitör tercih ettim ayrıca monitör için bir konu açmıştım ve genelde olumlu geri dönüşler verdi forumdaki arkadaşlar. Yine PowerColor'un 7900GRE'si için forumda insanlar hellhound ve Fighter modelleri hakkında konuşmuşlar, genel olarak Hellhound'un sessiz ve alınabilecek bir model olduğunu söylüyorlardı. Aralığa kadar bekleyeceğim ama muhtemelen 7900GRE alacağım indirimli bir şey bulursam eğer. Monitör de belli zaten, yine de fırsatları kovalayacağım. Teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı akşamlar dilerim.

Sapphire'nin 7800XT modelini demek istediniz herhalde. Şu an 5700 XT kullanıyorum ve kart miningli. Aşırı ısınıyor bundan dolayı ekran kartı almaya yöneldim. Darboğaz içinde 2K monitör tercih ettim ayrıca monitör için bir konu açmıştım ve genelde olumlu geri dönüşler verdi forumdaki arkadaşlar. Yine PowerColor'un 7900GRE'si için forumda insanlar hellhound ve Fighter modelleri hakkında konuşmuşlar, genel olarak Hellhound'un sessiz ve alınabilecek bir model olduğunu söylüyorlardı. Aralığa kadar bekleyeceğim ama muhtemelen 7900GRE alacağım indirimli bir şey bulursam eğer. Monitör de belli zaten, yine de fırsatları kovalayacağım. Teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı akşamlar dilerim.
Hayır 7900XT'den bahsediyorum.
Şuan piyasa da görünen iki tane 7900 GRE var:

Powercolor modeli hoşunuza gitmezse soğutma performansı, Asus'un 7900GRE modeli 7900XT Sapphire ile aynı fiyatta. Onu demek istedim.

Hayır 7900XT'den bahsediyorum.
Şu an piyasa da görünen iki tane 7900 GRE var:

PowerColor modeli hoşunuza gitmezse soğutma performansı, ASUS'un 7900GRE modeli 7900XT Sapphire ile aynı fiyatta. Onu demek istedim.

Bütçese esneyebilirsem eğer Sapphire bakabilirim. 7900GRE'den daha güçlü değil mi RX 7900 XT? 5600"ü zorlar mı? Bir de AM5 geçeceğim zaman hang işlemciye geçmem gerekir? 7800x3D nasıl bir seçenek?

Bütçese esneyebilirsem eğer Sapphire bakabilirim. 7900GRE'den daha güçlü değil mi RX 7900 XT? 5600"ü zorlar mı? Bir de AM5 geçeceğim zaman hang işlemciye geçmem gerekir? 7800x3D nasıl bir seçenek?
2k monitör var zaten, grafikleri de artırırsınız iyice. Çok çok aşırı bir şekilde rahatsız edecek kadar darboğaz olmasada biraz olacaktır tabi. Darboğaz sorun olmazsa sizin için eğer ve bütçede yetiyorsa 7900XT alın derim. Bir kere almışken iyisi olsun bence.
İşlemci soğutucunuz da iyiyse eğer hafif de br OC yaparsınız işlemciye tamamdır.

X3D işlemciler muhteşem bir işlemci.
Bu modeller, işlemcinin önbellekleri fazla olan modeller ve oyun için önbelleğin ne kadar çok olması o kadar iyi demektir. İleride bütçenizi ayarlayabilirsiniz alın derim güzel bir işlemcidir.
AM5 soket 7500F'ten başlıyor, 9.nesile kadar gidiyor. Fakat aman diyim, 8.nesillere bulaşmayın. 7.nesil işlemciler 7. Nesillerden daha performanslı çalışıyor.
Ryzen 5 5600 ve Ryzen 5 5500'ün tersi gibi düşünün bu modellerde.

Son düzenleme:
2K monitör var zaten, grafikleri de artırırsınız iyice. Çok çok aşırı bir şekilde rahatsız edecek kadar darboğaz olmasa da biraz olacaktır tabii. Darboğaz sorun olmazsa sizin için eğer ve bütçede yetiyorsa 7900XT alın derim. Bir kere almışken iyisi olsun bence.
İşlemci soğutucunuz da iyiyse eğer hafif de br OC yaparsınız işlemciye tamamdır.

X3D işlemciler muhteşem bir işlemci.
Bu modeller, işlemcinin önbellekleri fazla olan modeller ve oyun için önbelleğin ne kadar çok olması o kadar iyi demektir. İleride bütçenizi ayarlayabilirsiniz alın derim güzel bir işlemcidir.
AM5 soket 7500F'ten başlıyor, 9.nesile kadar gidiyor. Fakat aman diyeyim, 8.nesillere bulaşmayın. 7.nesil işlemciler 7. nesillerden daha performanslı çalışıyor.
Ryzen 5 5600 ve Ryzen 5 5500'ün tersi gibi düşünün bu modellerde.

O zaman 1 sene civarı tadını çıkarırım ekran kartı ve monitörün, zamanım olunca yükseltirim kasayı. Önerileriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Yolunuz açık olsun hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı