R7 5800x3D sistemde "CRITICAL_PROCESS_DIED" hatası ve minidump dosyasının oluşmaması

DanceHall

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSkill RipJaws 2x16 32GB 3600MHz C18 RAM
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 500GB M.2
Ekran kartı
ZOTAC RTX 3090 Trinity O.C.
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İşlemci
R7 5800X3D
Öncelikle selam,

Bilgisayarımı yıllardır hiçbir sorun olmadan gayet stabil bir şekilde kullanıyordum fakat son zamanlarda canımı sıkmaya başladı. Bilgisayarımı 2 sene boyunca Ryzen 5 3600 ve GTX 1650 ikilisi ile hiçbir sorun yaşamadan kullandım fakat zamanla donanım yetersiz gelmeye başladığı için RTX 3090 ve Ryzen 7 5800x3D ikilisine geçtim ve geçtikten birkaç gün sonra sorunlar yaşamaya başladım. Mavi ekran hatası hiç almıyordum ama sürekli ekran anlık donuyordu, oyunlarda ve Adobe uygulamalarında düşük performans alıyordum.

Her şeyi denememe rağmen bu sorunu çözememiştim. Ortalama 4 gün boyunca bu sorun ile bilgisayarı kullandıktan sonra bir anda sorun kendi kendine çözüldü ve bilgisayarı gayet stabil ve tam performans şekilde kullanmaya başladım. 11 ay kadar bir süre sorunsuz şekilde kullandıktan sonra bu son 1 ay içerisinde sürekli mavi ekran hataları almaya başladım.

Oyunlara girdikten 30 saniye sonra CRITICAL_PROCESS_DIED hatası alıyorum. Premiere Pro kullanarak edit yaparken videoya efekt eklediğimde de aynı şekilde CRITICAL_PROCESS_DIED hatası alıyorum. Bu her oyuna girdiğimde veya her edit yaparken olmuyor, genelde akşam saatlerinde ve genelde 10 günde bir falan oluyor. Mesela dün 3 saat boyunca edit yaptım fakat hiçbir sorun yaşamadım, bugün aynı editi yaparken editin yarısındayken bir anda mavi ekran hatası aldım, bilgisayarı tekrar açıp uygulamaya girdiğimde bu sefer girer girmez mavi ekran hatası aldım. Geçen günlerde aralıksız 8 saat PUBG oynamıştım ve hiçbir sorun yaşamamıştım, FPS normal, bilgisayar normal, sıcaklık değerleri normaldi her şey mükemmeldi fakat sonraki gün oyuna girdiğim an mavi ekran hatası aldım tekrar denedim tekrar aldım tekrar denedim bu sefer hiçbir sorun olmadan oyunu oynayabildim. Dün sabahtan akşama kadar arkadaşımla Minecraft oynadım ve hiçbir sorun yoktu fakat oyundan çıkıp 1 saat sonra tekrar girdiğimde gene aynı şekilde mavi ekran yedim, tekrar denedim tekrar yedim, tekrar denedim ve hiçbir sorun olmadan oyunu oynayabildim. Mavi ekran sonrası minidump dosyası oluşmuyor, bütün bunlar yaşanırken sıcaklık değerleri normal, BIOS dahil bütün sürücüler güncel, overclock veya undervolt yok ve bilgisayarda virüs vs. bulunmuyor.

Mavi ekran yedikten sonra farklı farklı uygulamalarla bilgisayara test yaptığımda bütün testlerden sorunsuz şekilde geçiyor, saatlerce FurMark ve MSI kombustor ile de test ettim hiçbir sorun çıkmadı. Bugün yediğim mavi ekran sonrası saatlerce uğraştığım edit gidince buradan yardım isteme kararı aldım. Hiçbir site, video, öneri sorunumu çözemedi, umarım bu sefer çözülür :)

Uzun uğraşlar sonucu çözümü buldum. Program ekle/kaldıra girin ve görselini bıraktığım bütün sürücüleri silip baştan yükleyin. Driver Booster'ın eski sürümü bu sürücüleri yüklerken hatalı yüklemiş ve bu yüzden mavi ekran alıyormuşum. Bütün sürücüleri tek tek sildim ve Driver Booster'i güncelleyip sürücüleri tekrar kurmasını sağladım, sorun çözüldü. Ben üşendiğim için Driver Booster kullandım fakat tek tek aratıp resmi siteden indirirseniz daha sağlıklı olacaktır :)

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    76,4 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı