R7 5800x3D ve RX 6800'lü sistem nasıldır?

jx1voorhees

Centipat
Daha fazla  
Ben yaklaşık 1 yıl önce kasa kurdum kendime ve hayatımda daha önce hiç kurmadım. Daha önce 9 yıl internet kafe işleten birisi olarak neden evimde bunca zamandır şahsıma ait bir bilgisayarım yok sorusuna karşın ya Allah dedim sonra bir sistem kurdum. Fakat görenler ve duyanlar alay ediyor ve hayret ediyor. Bazen kendime ulan arkadaş bu kıskançlık mıdır yoksa cidden bir hata mi ettim düşüncesine kapılmıyor değilim. Şu an cidden çekinerek ve korkarak sistemimi sizlere sunacağım fakat ciddi ve samimi cevaplar duymak istiyorum ki doğru olup olmadığımı anlamak istiyorum.

Anakart: MSI MAG Mortar B550M - Wi-Fi
CPU: Ryzen 7 - 5800x3D.
GPU 1: ASUS - Radeon RX 6400.
GPU 2: AMD - Radeon RX 6800.
RAM: XPG - D50 4133 2x8/2x16 48 GB.
SSD: Samsung 2TB 990 Pro.
SATA 3: Samsung mlc 4TB.
HDD: WD ultrastar DC HC570.
Soğutucu: T-Force siren GD240e.
Kasa: Power Boost VK-V02m 350W.

Bir kartı sadece PC oyunları için kullanırken diğerini yormamak için gün içerisinde takılmak için kullanıyorum. SATA 3 sadece oyun için var o oyun dolu, M.2 SSD'ye hiçbir şey indirmiyorum ve HDD içerisine ne varsa indirip bindiriyorum. Ben gayet rahat ve iyiyim durumumdan fakat başkası böyle bir olaydan neden rahatsız olur neden güler veya neden NATO çalışanı mısın birader desin bana kasayı gördükten sonra. Halbuki ne bir 4090'a sahibim ne de 13900KS işlemcim var.

Peki bu duruma karşı olan görüşleriniz nedir sunarsanız çok sevinirim.
Şimdiden herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenizi söyler misiniz?

Ayrıca o kasaya asla takamazsınız bunları. Taktınız diyelim, kendini kapatır sistem.

1. neden: Soğutucu yetersiz. Minimum 240mm sıvı soğutma gerekli.

2. neden 350W PSU, sadece 6800 200W falan kullanıyordur.

Bütçenizi söyler misiniz?

Ayrıca o kasaya asla takamazsınız bunları. Taktınız diyelim, kendini kapatır sistem.

1. neden: Soğutucu yetersiz. Minimum 240mm sıvı soğutma gerekli.

2. neden 350W PSU, sadece 6800 200W falan kullanıyordur.

Ben bu sistemi kullanıyorum bile kardeşim. Sorun olan da bu zaten neden berbat diyorsunuz. İşte onu anlayamadım. Bir yıldır kullanıyorum, 4K Ultra ayarlara geçtiğimde bile 185W üzerine çıkmıyor ekran kartı ayrıca maximum 110W gördü şimdiye kadar işlemci yani hiç kapanma sorunları yaşamadım. 6400 ekran kartı 40W kullaniyor maksimum ki devre dışı kalıyor o. Şimdiye kadar sorun yaşamadım ki soğutma kötü demişsin zaten 270cm sıvı soğutma.

Berbat. Koyduğunuz kasa ve PSU da yetersiz. 350W o sistemi nasıl beslesin? Bir de Power Boost...

Şimdi bana açıklar mısın sana zahmet berbat tarafını? Yani Power Boost veya değil ben bu sistemi bir yıldır kullanıyorum bir kere olsun sorun yaşamadım yaşamiyorumda çok şükür. İşte anlayamadığım tarafta burası. Bana göre çok yeterli ve hem de çok da güçlü. Tek merak ettiğim nokta zaten insanlar bu tarz bir kasayı neden eleştiriyor kasa Power Boost olduğu için mi? 350W olduğu için mi çift ekran kartlı olduğu için mi yoksa nedir? Yani her türlü işimi görüyor. Ve artiyor ayrıca. Bu eleştirilerin cevabını bilmek benim için çok önemli =)

Bir ara kesinlikle bir video çekip YouTube'a koymak istiyorum. Çünkü yani hem RAM'lar yüzünden laf yiyorum uymazlar sorun yaparlar ve alakasız diye ki füze gibiler hatta denemeler bile yaptım kanalları ayrı ayrı frekansta çalıştırdım hatta CL'leri değiştirdim yine çalıştılar. Kasma donma da yapmadı. Daha sonra maksimum 300W isteyen sistemime 50W fazla bile varken bu sisteme en az 1000W diyeni bile duydum çevremden. Tamamda boşta duran 700W ne olacak? Hangi parça ne yapacak onu? Daha sonra sadece 6400'den örnek vereceğim inşallah nasip olursa yakında videosunu çekerım ekran görüntüsü değil direk kendimide ekranıda çekeceğim yaptığım BIOS overclock Ryzen Master olmaksızın sabit 4400 MHz RAM 4400 MHz işlemci frekansıyla Valorant'ta sabit 1000FPS nasıl aliyorum diye. 6400'den bahsediyorum bu arada. CS:GO'da 280 ile 340 FPS aliyorum bu kartla. Kasma yırtılma yok. 6800e yaptığım overclock ile CS:GO'da 900 950 hatta 1000FPS aliyor muyum almiyor muyum onu göstereceğim. İnanmayan varsa şimdiden evime misafir olarak gelebilirsiniz =) ve tekrarliyorum evet Power Boost 350W bu sistem.

Sen kullanıyorsun ve sorun yaşamadın diye kaliteli olmuyor. Git azıcık araştır forumda, ne kadar berbat olduğunu anlarsın.

İşte PSU'ların tamamının Platinum Gold Bronze Silver diye satılması saçmalığı. PSU'nun sahip olduğu voltaj koruma teknolojilerine bağlıdır, aşırı voltaj aşırı ısınma aşırı gerilme gibi duruma bağlıdır. Sen şimdi 180W kullanan bir ekran kartına istiyorsunki ASUS PSU takayım 1000W olsun değil mi? İşte anlamadığınız nokta burası zaten 200W bile görmeyen ekran kartına 100W üzerine çıkmayan bir işlemciye hangi sebepten 500+ PSU takayımki? Senin terbiyeni bozman beni ilgilendirmez, konulara ehil olmaman zaten hiç ilgilendirmez. Şu an sadece görüş topluyorum.

Power Boost değil isterse mühittin züccaciyelik üretimi PSU olsun PSU üretimine uygun olması zaten testlerden geçmiş öyle satılıyor demek ve de öylece satılması demek. Valorant'ta FSR veya RSR kullanmadan RX 6400 ile 1000FPS alan birini göster bana. Bak tekrar söylüyorum Power Boost değil isterse Arçelik PSU olsun varsa öyle bir şey. Bir gün işin yoksa İstanbul'a yolun düşerse gel sana Power Boost 350W sistemime takılı olan 6800 ile oyun oynatayım sana hayatında 900FPS CS:GO oynamadıysanız gel oynatayım. 40W'lık RX 6400 ile RSR açıp sana Cyberpunk 90+ FPS oynatayım.

O PSU o kadar kalitesiz ki 250W bile vermiyordur. Uydurmayalım lütfen. Siz zaten biliyormuşsunuz sizteminizin kaliteli olduğunu, bu konuda da ısrarcı olduğunuz için bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İyi günler.

O PSU o kadar kalitesiz ki 250W bile vermiyordur. Uydurmayalım lütfen. Siz zaten biliyormuşsunuz sizteminizin kaliteli olduğunu, bu konuda da ısrarcı olduğunuz için bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İyi günler.

Harbi diyorum cehalet çok berbat bir şey. 1 yıldır kullanıyorum diyorum kimse ricada bulunup video çekip atar mısın bari demiyor görmek için. Cyberpunk 2160 ayarlarda 195W üzerine çıkmıyor ekran kartı. Hangi ayarlarda oynarsam oynayayım işlemci 87W üzeri çıktığını görmedim. Soğutucuma fanlara RAM'e 20W saysam yine 50W kalıyor. Bu 50W olmasa ne olurdu peki? Onu birazdan yazacağım. Ki her oyunu 1080 oynuyorum rahat 100W artiyor bile. 250W vermiyor diyor. Basirete bak ya yemin ederim mağara kafası.

250W vermiyorsa 200W veriyor demek 150W veriyor demek o zaman kasa nasıl açılıyor olmalı değil mi? Dostum internet kafeyi ilk açtığım dönem Dell PSU'ların 200W olanına 400W sistemi kurdum 4 yıl internet kafeyi böyle çalıştırdım. Sen şimdi ama o Dell dersin şimdi. İşte kara cahilliğin böylesi. Biri çıkıp da demiyor ki A16 Bionic işlemcisini çalıştıran batarya nedir diye. O batarya 5 yıl önce Samsung'un kullandığı bataryalara göre daha az akım sağlıyor işlemciye. İşte burada BIOS ayarları devreye giriyor.

Eminim ki yemin bile edebilirim şu yazanlardan ikisi de hayatında oturup pini kırılmış bir işlemcinin pinini geri çakamamıştır yerine. Kasa kurmayı geç yani. Bus hızı maksimum 8X olan 6700XT'ye 5600 takmış.

Harbi diyorum cehalet çok berbat bir şey. 1 yıldır kullanıyorum diyorum kimse ricada bulunup video çekip atar mısın bari demiyor görmek için. Cyberpunk 2160 ayarlarda 195W üzerine çıkmıyor ekran kartı. Hangi ayarlarda oynarsam oynayayım işlemci 87W üzeri çıktığını görmedim. Soğutucuma fanlara RAM'e 20W saysam yine 50W kalıyor. Bu 50W olmasa ne olurdu peki? Onu birazdan yazacağım. Ki her oyunu 1080 oynuyorum rahat 100W artiyor bile. 250W vermiyor diyor. Basirete bak ya yemin ederim mağara kafası.

250W vermiyorsa 200W veriyor demek 150W veriyor demek o zaman kasa nasıl açılıyor olmalı değil mi? Dostum internet kafeyi ilk açtığım dönem Dell PSU'ların 200W olanına 400W sistemi kurdum 4 yıl internet kafeyi böyle çalıştırdım. Sen şimdi ama o Dell dersin şimdi. İşte kara cahilliğin böylesi. Biri çıkıp da demiyor ki A16 bionic işlemcisini çalıştıran batarya nedir diye. O batarya 5 yıl önce Samsung'un kullandığı bataryalara göre daha az akım sağlıyor işlemciye. İşte burada BIOS ayarları devreye giriyor.

Eminim ki yemin bile edebilirim şu yazanlardan ikisi de hayatında oturup PIN'i kırılmış bir işlemcinin pinini geri çakamamıştır yerine. Kasa kurmayı geç yani. Bus hızı maksimum 8X olan 6700XT'ye 5600 takmış.

Okurken bayağı güldüm. 6700 XT'ye ne takmamı önerirsiniz peki. Ryzen 5 1600 en iyisi değil mi hahah.

Soğutucuya RAM'e 20W saymışsın ona da bayağı güldüm. PIN'i kırılmış işlemcinin pinini tekrar geri çakamazsın, çaktın diyelim yine oturmaz.

6800 XT 300W kullanıyormuş. 6800'e 200W de (6700 XT 200W kullanıyor) 6800 XT için önerilen 750W, 6800 için önerilen 650W. Bak sen Allah'ın işine bu adam 240mm sıvı soğutma ile 250W bile veremeyen PSU kullanıyor. Üstüne R7 5800x3D takıyor.

9 sene önce açtığın internet kafe için 200W kullandığını söylemişsin. Ben 14 sene önce kurduğum Athlon X64 4400+ için 350W kullanıyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı