R7-5800x3D ve sıvı soğutucu taktıktan sonra PC çalışmıyor

mr.poseidon

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Düne kadar mid Tower kasa ile R3 2200G işlemci ve stok fan kullanıyordum. Dün akşam işlemcimi Ryzen 7 5800x3D ile ve soğutma sistemimi de sıvı soğutma ile değiştirdim. Mid Tower kasa küçük kaldığı için uzay kurulumu ile sistemi çalıştırdım, testlerimi yaptım ve 3 saat boyunca çok stabil bir şekilde sistemi kullandım. Bugün Full Tower kasa aldım. Sistemi kasaya taşıdım ancak kasaya taşıyana kadar hiçbir sıkıntı yokken kasaya taşıdıktan sonra anakart CPU ışığı yaktı. Kasa içerisindeki sistem aktif görünürken hiçbir şekilde bilgisayarı çalıştıramadım. Bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin fişini söküp kapama düğmesi ile açmaya zorlanarak içindeki elektriği de tüketin ve ardından tekrar fişe takın sorununuz statik elektrik sebebi ile oluşan bir anakart arızası olabilir.

RAM'leri söküp tek RAM'i geri takıp deneyin, olmazsa BIOS sıfırlayın.

Onu denedim olmadı şu an BIOS güncellemesini yapıyorum.

Sistemin fişini söküp kapama düğmesi ile açmaya zorlanarak içindeki elektriği de tüketin ve ardından tekrar fişe takın sorununuz statik elektrik sebebi ile oluşan bir anakart arızası olabilir.

Tamamdır deneyeceğim az sonra.

Hocam olmuyor maalesef.

RAM'leri söküp tek RAM'i geri takıp deneyin, olmazsa BIOS sıfırlayın.

BIOS'u da yeniden yükledim. Maalesef sorun çözülmedi.

Son düzenleme:
Kasa içinin görüntüsünü paylaşır mısın?

Şu an kasa içerisinde değil sistem bu şekilde.

Uzay.

Uzay montaj da çalışıyor değil mi? Eğer öyleye kasanızda, anakarta temas etmemesi gereken bir yer temas ediyor ve anakartı bloke ediyor olabilir.

Uzay montaj da çalışırken sistemde bir sıkıntı yoktu. Kasaya taşıdıktan sonra oldu. Şu an kasa içerisinde veya dışarısında olması fark etmiyor hala problem devam ediyor.

Uzay montaj da çalışırken sistemde bir sıkıntı yoktu. Kasaya taşıdıktan sonra oldu. Şu an kasa içerisinde veya dışarısında olması fark etmiyor hala problem devam ediyor.

Hocam geriye tek çare kalıyor parçaları tek tek test etmeniz lazım. Kaliteli iyi bir teknisyen tarafından test ettirmenizi tavsiye ederim.

(kalitesiz bir teknisyen sağlam parçayı çalıştıramama ihtimalleri olduğundan doğru sonucu elde edemeyebilirsiniz.)

Bende yeni aldığım AMD işlemcide aynısını yaşadım tanıdığa götürdüm önce tanıdıkta çalıştıramadı işlemdi yanık dedi. Garanti servisinde nitelikli teknisyenlere götürdüm durum böyle dedim 1 dakika içinde işlemciden görüntü aldılar ve ne yapmam gerektiğini anlattılar bu şekilde çözdüm sorunumu size kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı