R7 7700 RTX 4080 Super sistem iyi midir?

booracc

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS GEFORCE RTX 4080 S
RYZEN 7 7700
Meslek
Avukat
Merhaba arkadaşlar ben oyun oynamak için aşağıdaki sisteme Ryzen 7 7700 ekleyerek satın aldım, bilgisayar daha gelmedi. Bilgisayardan çok fazla anlamıyorum tanıdıklarımın önerisiyle aldım. Siz bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz beni uzun süre götürür mü, darboğaz yapar mı, ürün hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

Hayırlı olsun dostum, uzun süre götürür ama bu fiyata daha iyi sistem toplanabilirdi diye düşünüyorum.
İşin ehli arkadaşlar daha iyi anlar tabi..

Ben de RTX 2070 ile R7 7700 kullanıyorum. RTX 4070 TI SUPER sipariş ettim. İnternetten baktığımda R7 7700 2K ve 4K çözünürlükte darboğaz yapmıyordu. 1080P'de ise her işlemci darboğaz yapar. İşlemci yapmasa da düşük çözünürlükte bazı oyunlarda ekran kartı kendisi kendine darboğaz yapar. Şöyle ki belli seviyede bazı oyunlar atıyorum 10 bin cuda çekirdeğinin sadece 8 binini kullanır, bu andan sonra asıl lazım olan bu cuda çekirdeklerinin yüksek frekansla çalışması. Termal denge açısından üst seviye kartlar fazla çekşrdeklerin az ısınması için alt modelinden daha az frekansta çalışabilir. Bu sebepten üst seviye kart daha az FPS vermiş olur bazı oyun bazı ayarlarda.
Bu durumu şöyle düşün: Bir oyun 6 çekirdekli işlemci istesin. Aynı teknik özellikte ve mimaride işlemcinin biri 6 çekirdekli 5.5 GHZ'de çalışsın. Diğer işlemci de 12 çekirdekli ama 5.2 GHZ'de çalışsın. Bu durumda 6 çekirdekli işlemci daha fazla FPS verir.

Çok teşekkürler arkadaşlar, başka kişilerin de yorumunu bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı