R7 7700X için kule tipi soğutma vs sıvı soğutma

Peki. Aynı soğutucuyu mu kullanıyorsunuz?
Hayır ama performansı hakkında yeterince bilgim var ve çevremde birçok kişiye de aldırdığım bir ürün. Bilmediğim bir soğutucu değil yani. Tahminimce boşta 40-45, yükte 70-80'lerde gezecektir 7700X ile.

Hayır ama performansı hakkında yeterince bilgim var ve çevremde birçok kişiye de aldırdığım bir ürün. Bilmediğim bir soğutucu değil yani.
Ben kendim kullanıyorum o yüzden sordum, yazın İstanbul 30 derece olduğu zaman 7500f bu soğutucu ile 86 dereceyi görüyor stok ayarla. Belki ben yanlış bir yapmışımdır diye herşeyi baştan dikkatlice yaptım, sonuç aynıydı. Negatif curve - 20 vererek sıcaklığı 65-70 dereceye indirmiştim.

Geçen birisi daha konu açtı, adamda 9700x var. İşlemci yük altında direkt 95 dereceyi görüyormuş, yeni macun alıp montajı baştan yapmıştı ama sonuç aynıydı.

Konu linki;

Ben kendim kullanıyorum o yüzden sordum, yazın İstanbul 30 derece olduğu zaman 7500f bu soğutucu ile 86 dereceyi görüyor stok ayarla. Belki ben yanlış bir yapmışımdır diye herşeyi baştan dikkatlice yaptım, sonuç aynıydı. Negatif curve - 20 vererek sıcaklığı 65-70 dereceye indirmiştim.

Geçen birisi daha konu açtı, adamda 9700x var. İşlemci yük altında direkt 95 dereceyi görüyormuş, yeni macun alıp montajı baştan yapmıştı ama sonuç aynıydı.

Konu linki;

2 ay önce arkadaşa aldık 120 SE modelini. 7600X ile kullanıyor. Yapmadığımız stres testi kalmadı 81'i geçmemişti. Hala da memnun.

Yanında gelen TF7 macunu mu kullandınız? TG Kryonaut ile test ederseniz biraz daha serin çalışacaktır tahminimce. UV de bir seçenek tabii, 65-70 güzel değer.

2 ay önce arkadaşa aldık 120 SE modelini. 7600X ile kullanıyor. Yapmadığımız stres testi kalmadı 81'i geçmemişti. Hala da memnun.

Yanında gelen TF7 macunu mu kullandınız? TG Kryonaut ile test ederseniz biraz daha serin çalışacaktır tahminimce. UV de bir seçenek tabii, 65-70 güzel değer.
65-70 derece oda sıcaklığı 30 derece iken, kışın oda sıcaklığım 20-22 derece olduğu zaman max 64 görüyorum bütün çekirdekler 5050 mhz iken. Oyunlarda 52 dereceyi geçmiyor ama uv ile bu uv'siz pişiyor xD.

@GKD o yüzden bu konuyu açan arkadaş kendine bir tane düzgün 360mm alsın bence, 8 çekirdekli x model bir işlemci için daha uygun olacaktır. 7 serisi işlemciler in 9 serisi işlemcilerden daha fazla ısındığını unutmamak lazım. 360 ile termal headroom kalsa bile güzel olur, işlemciye sağlam overclock çeker. 120 SE yetseydi ben 7500F'i 5450 mhz de kullanırdım ama çok ısınıyor.

Son düzenleme:
@Lime o yüzden bu konuyu açan arkadaş kendine bir tane düzgün 360mm alsın bence, 8 çekirdekli x model bir işlemci için daha uygun olacaktır.
Tabii ki, en güzeli o ama fiyatlar malum. İmkan varsa öylesi çok daha iyi olur.

Tabii ki, en güzeli o ama fiyatlar malum. İmkan varsa öylesi çok daha iyi olur.
Valla pc alırken biraz geç alıp ileriyi düşünmekte fayda var. Ben ilk sistemi acele ile toplamıştım, 12100f ve 600w dandik cooler master psu vardı. Elime 7900 gre parası geçmişti ama alamadım çünkü ne işlemci ne de psu yeterliydi. Herşeyi satıp kendime düzgün am5 platform topladım, şuan kafam rahat. 1 aya kendime 9070 xt çekicem şimdi, am5 sonu gelincede ya ikinci el 7800x3d yada son çıkan bir 3d işlemciyi alıcam. Bu ucuza satılan hazır sistemlerin hemen hemen hepsi kullan at sistemler, geliştirmeye çok açık değil. Adam 7700x işlemciyi giriş seviyesi adam akıllı vrm'si ve vrm soğutması olmayan anakarta takıyor sonra tam performans alamıyor yada belli bir süre kullanınca performansı düşüyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı