R7 7700X sistem açılırken monitöre görüntü geç geliyor

ihtiyar.gamer

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,,.

Arkadaşa yeni bir bilgisayar topladık. Şu an çalışmasında bir problem yok. Açıldıktan sonra gayet güzel çalışıyor. Sorun hiç olmuyor. Sadece açılışında anlam veremediğimiz bir gariplik var. Dilim döndüğünce izah etmeye çalışayım.

PC açılırken bir gecikme oluyor. Ekrana görüntü 25 saniye sonra geliyor. (saniye tuttuk) açma tuşuna basar basmaz kasada tüm bileşenler çalışıyor gibi duruyor. Tüm RGB isiklari yaniyor, fanlar dönüyor. Ama ama düğmesine bastıktan tam olarak 25 saniye geçtikten sonra monitörde görüntü geliyor. Bayağı bayağı uzun bir süre bu.

Bu gecikmenin sebebi ne olabilir bir türlü anlayamadik.

Sistem bileşenleri:

PSU: Gigabyte P850+80 Gold.

Ekran kartı: Zotac NVIDIA GeForce 4080 ekran kartı.

İşlemci: AMD Ryzen 7 7700X.

SSD: Kingston KC3000 1 TB.

Anakart: MSI Pro. B650M A

Soğutucu: Artics luqiud Freezer II.

RAM: Kingston Fury Beast 2x16 DDR5 6000 MHz CL40.

Monitör : ASUS VG27AQZ 1ms 165 Hz IPS HDR10.

Videosu da var ama forum MP4 uzantılı video yüklemeye izin vermedi maalesef.

Konu ile alakalı yardımcı olabilecek arkadaşlara özel mesaj olarak videosunu izleyebileceği link atabilirim. Burada paylasamiyorum. Video yukleyebilsem çok daha açıklayıcı olurdu ama işte maalesef olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde aynı şekilde. DDR5 ls sistemlerde genelde var. Expo profili kapatınca bir nebze azalıyor siyah ekran.
Direk BİOS ekranı gelse bilgisayar 2 saniyede açılıyor. Siyah ekranı bekleyince 15 saniye gidiyor.

Açılış harici ileride farklı bir soruna sebep olmaz değil mi?
Anladığım kadarıyla genel bir durum bu. Katlanilabilir bir durum. Yeter ki bunla ibaret kalsın.

Bu arada cevap yazan herkese teşekkür ediyorum.

Açılış harici ileride farklı bir soruna sebep olmaz değil mi?
Anladığım kadarıyla genel bir durum bu. Katlanilabilir bir durum. Yeter ki bununla ibaret kalsın.

Bu arada cevap yazan herkese teşekkür ediyorum.

Anakartınıza 8 tane BIOS çıkmış BIOS güncelleyin sorunların birçoğu düzelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı