R7 7700X sistemde Valorant anlık takılıyor

Rubbyko

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Valorant oynarken anlık takılmalar yaşıyorum. Düşük ayarlarda oynuyorum sistemim fena değil 400 500 FPS civarı alıyorum takılma yaşamamak adına FPS sabitlemeyi çözünürlük arttırmayı grafik ayarlarını yükseltsemde bir işe yaramıyor.
Sistem;
AMD Ryzen 7 7700X 8 çekirdek DDR5.
NVIDIA GeForce RTX 3050.
32 GB RAM.
Sıvı soğutma kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yönetıcisinden kontrol edermisiniz siz oyun oynarken arka planda bır program cpuya yuklenıyor ola bilir. İkincı kasa temiz mi toz varsa temizleyin. Ekran kartı ayarlanızı kontrol edin. Monitörünüz kaç hz yı desteklıyorsa ona sabıtleyın. Diyelim 144 hz bu kadar fps alırsınız 500 800 fps yazması hıc bır anlam ifade etmez. Monitörünüzün desteklediyi kadar alırsınız Kasanın havalandırması nasıl sıcaklık kontroleri de yapın. Denetim masası güç yönetımınden bakın hangi modda yuksek performansdaysa bunu dengeli yapın. Veya dengeliyse yuksek yapın. En önemlisi oyuna girin görev yöneticisini kontrol edin. Cpu yu meşkul eden başka uygulama varsa kapatın. Kartın sıcaklık deyerlerine de bakın.

Görev Yöneticisi'nden kontrol eder misiniz siz oyun oynarken arka planda bır program CPU'ya yuklenıyor olabilir. İkincı kasa temiz mi toz varsa temizleyin. Ekran kartı ayarlanızı kontrol edin. Monitörünüz kaç Hz'yı desteklıyorsa ona sabıtleyın. Diyelim 144 Hz bu kadar FPS alırsınız 500 800 FPS yazması hiçbir anlam ifade etmez. Monitörünüzün desteklediyi kadar alırsınız kasanın havalandırması nasıl sıcaklık kontroleri de yapın. Denetim Masası güç yönetımınden bakın hangi modda yuksek performansdaysa bunu dengeli yapın. Veya dengeliyse yuksek yapın. En önemlisi oyuna girin Görev Yöneticisi'ni kontrol edin. CPU'yu meşkul eden başka uygulama varsa kapatın. Kartın sıcaklık deyerlerine de bakın.

Dediğiniz yöntemlerin hepsini neredeyse denemiştim oyun esnasında CPU %30 40 civarlarında GPU 50 arada 55 60'a çıkıyor sıcaklık aynı şekilde 60 derece Max şöyle bir durum var bilgisayarı ilk açtığım 3 4 saat herhangi bir problem yok lakin genelde 5 6 saat PC de çalışıp sonrasında oyuna geçtiğimde bu durum yaşanıyor. Sistemi alalı 1 seneye yakın oldu termal macunla alakalı bir durum olabilir mi veya Windows 11 ile alakalı olabilir mi?

Çözünürlük artırman 3050 ile daha da çıkmaz yola sokar seni.
Valo oynarken 3050 nin sorun yaratacağını düşünmüyorum

Genelde 5 6 saat PC de çalışıp sonrasında oyuna geçtiğimde bu durum yaşanıyor. Aynen bundan yasıyorsunuz. Yaz aylarında 5 6 saat bayağı uzun bir süre bu yenı donanımlar eskıyi aratıyor. Sorunu hava sağutucu deneyın derım. Bu sıvı sağutucalar ilk takdıldığın da aa ne kadar guzel buz gıbı ama uzun işlemlere yuke gırınce randumanı düşüyor. Veya bilmiyorum kasanızda kı ön fanlar kaç devirde calısyor. Oyuna gırdıyınızde yuksek devire alın öylede bir deneyın

Adobe programlarını kullanıyorum işim gereği o yüzden bilgisayarım sürekli açık diyebilirim. Lakin hiçbir işlem yapmayıp PC'yi 3 4 saat açık bırakıp dışarı çıkıp geldiğimde dahi bu tarz takılmalar oluyor, hatta oyun esnasında Alt Tab attığımda siyah ekranda kalıyor, PC'yi kapatıp açmak zorunda kalıyorum ve eğer ki kapattıktan sonra bir süre beklemessem tekrar açtığımda PC monitörü görmüyor daha önce bu sorunu yaşadığımda 2 kere BIOS pilini sıfırlayarak sorunu çözmüştüm. Kısaca bilgisayarım masaüstünde beklerken hiç bir işlem yapmayıp arkadan bir şey çalıştırmasa dahi döndüğümde google dışı bir şey yapmam için kapatıp 15 20 dakika dinlendirmeliyim 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı