R7 7700X ve RTX 4070 sistem nasıldır?

Ne anlattığım apacık belli buna katılıp katılmamak farklı anlıyıp anlamamak farklı . Anlamadığınıza göre zeka seviyeniz yetmiyor.

Aynen, anakarti gereksiz yüksek segment al, işlemciyi gereksiz ısınan modeller al, ekran kartı zaten hiç önemli değil. o soğutucu zaten saçmalık. Güç kaynağı konusunu da abartmışlar. Bunlar gelecekte basitçe yükselecek seyler, önemli olan ana bileşenleri şimdiden daha iyisini almak. Ki bu bileşenlere daha düşük güç kaynağı yeterli.

Aynen, anakarti gereksiz yüksek segment al, işlemciyi gereksiz ısınan modeller al, ekran kartı zaten hiç önemli değil. o soğutucu zaten saçmalık. Güç kaynağı konusunu da abartmışlar. Bunlar gelecekte basitçe yükselecek seyler, önemli olan ana bileşenleri şimdiden daha iyisini almak. Ki bu bileşenlere daha düşük güç kaynağı yeterli.
Hocam azönce attığım sisteme baksanıza sizce de böyle bir sistemi alması daha mantıklı değil mi aynı fiyata ?

@522140, AM5 soket almak daha mantıklı şimdilik, 14. nesil Intel beklenmeyecekse.

1000W biraz fazla kacmis, RX 7900 XTX icin Gold sertifika 750W, RTX 4090 icin 850W kafi.

Kusursuz kasa.

Ekran kartı ağırlıklı yapmak istememiş. Her şeyin en iyisini yapmış. Bence en mantıklısı. Almışken en iyisini alsın neden düşürsün. Al geç. Ama fiyat söyle.

Sistem Almanya'dan toplanacak bu yüzden 67 bin TL fiyatı var.

Fiyatı nedir? Fiyat olmadan bir şey denemez. 4080 de iyi ama 100K'ya değil.

67 bin TL.

Ya kardesim adam 4090 mi takacak da 850W alsin?

Zaten fiyati sisirilmis PSU.

PSU fiyatı 144 euro TR fiyatını bilmiyorum ama Almanya 750W Corsair 130 euro yani cüzi miktar var aralarında o yüzden bunu seçtim.

Gereksiz X islemci, gereksiz X chipset anakart, sisirilmis fiyatli gereksiz yuksek PSU...

4070 sence dusuk kalmiyor mu, kalıyor. İste cikarsin o gereksiz X chipseti, taksin 4070 Ti. İslemci X cikarsin, 7500F taksin. Taksin PSU'dan, anakarttan, islemciden kisarak 4080 oluyorsa, olmuyorsa 7900 XTX, 4070 Ti falan filan. QHD, UHD olarak cok da problem olmaz.

Yurt dışından alacağım için parçalar arası fiyat fark etmiyor o yüzden anakart ve PSU yüksek aldım.

@Jesus Wicked sistem, @Oreki PSU konusunda yurt disi fiyatlarini biliyorlarsa yardimci olabilirler. Ben bilmiyorum yurt disi fiyatlarini.

Anakart: ROG STRIX X670E-A 6400 MHz.

İşlemci: Ryzen 7 7700X.

Ekran kartı: Gigabyte 4070 12 GB.

RAM: Corsair 2x16 6000 MHz CL30.

SSD: Samsung 990 Pro M.2 SSD 2 TB.

Soğutucu: NZXT Kraken 360 mm.

PSU: ROG STRIX 850W.

Kasa: NZXT H9 Flow.

Sistemde darboğaz veya eksik kusur gördünüz mü arkadaşlar?

Yüksek seviyeli parçalar yerine orta seviye seçip elran kartını 4080 bile yapabilirsiniz. En kötü 4070 Ti yani öyle diyeyim.

Hocam azönce attığım sisteme baksanıza sizce de böyle bir sistemi alması daha mantıklı değil mi aynı fiyata?

Benim sistemi yurt dışından toplayacağım için fiyatı 67 bin TL TR fiyatı ne kadar bilmiyorum sizinkinin fiyat banında olabilir.

Ahahah bir tık pahalı olmuş. Euro olarak sizin ekonomiye göre uygun mu bilemem. TR'de alsan döverler bu fiyata bu sistemi. 4090 ya da 4080 toplanır hocam.

Fikir olarak verebileceğiniz daha uygun bir sistem verir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı