R7 7800x3D Arctic Liquid Freezer ii 360 ile çok sıcak çalışıyor

Benim sistemle aynisin anakart hariç , herkes bişey demiş ama macuna kimse dikkat etmemiş. Mx5 piyasada satılan bir ürün değil. İlk çıktığında sıkıntılarından dolayı geri çekilmiş sanırım. O macunu kazı mx6 kullan bence .

Bir keresinde bir forumda işlemciyi kullanıp arka planda işlem yapan bir virüs konusu görmüştüm ve kullanıcının kasma donma şikayeti vardı bir virüs taraması yapmanı öneririm

Macun bazlı diye düşünmüyorum hocam. Ama birkaç haftaya Thermal Grizzly markasına geçeceğim. Bugün incelediğimde bir şey gördüm. İşlemci aynı watt, aynı yükte, aynı ghz değerinde bile farklı sıcaklık gösterdi. İşlemci sıcaklığını belirleyen genel parametreler bunlar değil mi? Kasa hava sirkülasyonu gayet iyi diğer parçaların sıcaklık sorunu yok.

Bir keresinde bir forumda işlemciyi kullanıp arka planda işlem yapan bir virüs konusu görmüştüm ve kullanıcının kasma donma şikayeti vardı bir virüs taraması yapmanı öneririm
Virüs ile alakalı değil hocam. Girdiğim siteler belli başlı siteler. İndirme işlemlerini de bilinçli yapıyorum. Teşekkürler.

Bende aynı işlemci anakart kullanıyorum boşta 35-40 chrome 60-70 arası çalışma yapıyor bunlar normal değerler fakat takılma pompanın rpm değerine bakın anakart güncel değilse güncelleyin sıcaklıklarınız normal takılma sorunu normal değil grafik kartını güncellemeyi deneyin o bile sebeb olabiliyor

Tüm sürücüler ve bios güncel. Takılmalardan kastım bazen kasıyor gibi görünüyor. Birkaç saniye sonra toparlıyor bu da can sıkıyor. Atıyorum bir web sayfasına giriyorum anlık donuyor kasıyor gibi oluyor sonra toparlıyor. İnternet hızım 100mbps tam performans alıyorum bundan yana problem yok. Girdiğim web sayfaları da hızlı yükleniyor youtube, instagram gibi sayfalar. Masaüstünde seçim yapıyorum dosyaları seçiyorum veya dosya gezginini açıyorum veya klasör açıyorum diyelim onlarda da aynı şekilde bazen takılmalar kopukluklar yaşanıyor sonra toparlıyor. Böyle bir sistemde böyle sorunlar yaşamak insanın canını sıkıyor. Bi stabilizasyon sorunu varmış gibi hissettiriyor. Tespit için her parçadan farklı model gerekiyor bu da ev şartında zor başka bir am5 işlemci olsa en azından test edebilirim sorun var mı işlemciden mi kaynaklanıyor diye ama onu da yapamıyorum. Direkt bir uygulama olsa sorun tespiti yapan o da hoş olurdu ama o da yok.

Beylikdüzü bölgesinde isen yardımcı olabilirim Hafta sonu test için o sorun bende olmuyor 3700x3D MSI B650 tohawank kullanıyorum bende tek RAM dene BIOS bir sıfırla gene de.

Beylikdüzü bölgesinde isen yardımcı olabilirim Hafta sonu test için o sorun bende olmuyor 3700x3D MSI B650 tohawank kullanıyorum bende tek RAM dene BIOS bir sıfırla gene de.
Avcılar tarafındayım ama araba var sıkıntı olmaz. 3700x3d diye bir işlemci yok hocam yanlış mı yazdın acaba? Bios sıfırladım zaten onda sıkıntı yok tek ram yarın deneyip bi test edeyim fakat memtest86 testinden ramler geçebildi.

7800x3d sorry kafa nereye gittiyse önceden 3700x vardı sonuna eklemişim sallamasyon olmuş biraz.

AMD 7000 serisi acayip sıcak çalışan işlemciler. Bende de 7800x3d ve 4080li sistem var, MSI Meg 360mm ile soğutmaya çalışıyorum ama bu işlemciyi sogutmakta çok zorlanıyor. Boşta 50 ile 70 arası geziniyor. Yalnız herhangi bir takılma ve donma yok bende. Oyunlarda ( 2k çözünürlük ) 77-78 civarında geziyor. Stress testinde ise 83 derecelerde falan geziyor. Termal macun mx6 kullanıyorum. Ben bu işlemciyi böyle kabul ettim çünkü sıcaklıkla alakalı şikayet eden en az 50 kişinin yazısını okumuşumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…