R7 7800x3D için Noctua NH-D15 vs MSI MAG CoreLiquid 360r V2 AiO

Merthas92

Kilopat
Makaleler
1
RAM
6000 mhz DDR5
Ekran kartı
6900 xt
Anakart
MSI Pro B650-P
İşlemci
7800x3D
Merhaba, yeni bir bilgisayar topluyorum işlemci olarak R7 7800x3D aldım. Bilgisayarı %90 oyun amacıyla kullanacağım. Soğutucu olarak hava soğutucu ile sıvı soğutucu arasında kaldım. İki ürünün de fiyatı aynı. Benim için önemli olan sessiz çalışması ve uzun ömürlü olması. Bu yüzden Noctua'ya biraz daha yakınım diyebilirim ama sıvı soğutucu ile arasında ses konusunda çok bir fark olur mu? Bir de Noctua için 2 farklı link buldum. Bu ikisi arasında ne fark olduğunu belirleyemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bütçe: 3500-4000 TL.

MSI MAG Coreliquid 360R V2 AIO

Noctua NH-D15 SE-AM4, AMD AM4 için Premium Çift-Kule İşlemci Soğutucusu (Kahverengi)

Noctua NH-D15, Premium İşlemci Soğutucusu, 2x NF-A15 PWM 140 mm Fanlı (Kahverengi)

Bunu alıp geçin, şimdiden hayırlı olsun.

MSI MAG Coreliquid 360R V2 AIO şu an bende ama kutusunu açmadım SSD bekliyorum sistemi kurmak için. Atmış olduğunuz ürün MSI'dan daha mı iyi? 3300 TL gibi bir fiyata aldım şu an 3900 TL'ye yükselmiş durumda.

Peki paylaşmış olduğum Noctua modelleri arasında ne fark bulunmaktadır. Birisi diğerinin iki katı fiyatında. Bir de ses olarak sıvı soğutucu ile arasında çok bir fark olur mu sizce.
İki linkte aynı görüyorum ben. Ama 2 katı dediğinize göre fark şudur diye tahmin ediyorum; Biri direk yurtdışı Noctua üreticisinden geliyordur, diğeri Türkiye de bir firmadan. Yurtdışından gelirse 4-6 güne teslim almış olursunuz. Diğerini alırsanız da 2-3 gün sürecek zaten. Bence fiyat farkına beklemeye değer.

İki linkte aynı görüyorum ben. Ama 2 katı dediğinize göre fark şudur diye tahmin ediyorum; Biri direk yurt dışı Noctua üreticisinden geliyordur, diğeri Türkiye de bir firmadan. Yurt dışından gelirse 4-6 güne teslim almış olursunuz. Diğerini alırsanız da 2-3 gün sürecek zaten. Bence fiyat farkına beklemeye değer.

Ses seviyesi olarak sıvı soğutucu ile arasında çok bir fark olur mu dersiniz? MSI MAG Coreliquid 360R V2 AIO aldım ama olumsuz çok fazla yorum gördüm forumlarda, 1-2 sene sonra bozulduğunu söylüyorlar. Hava soğutucu ömürlük oluyor tabii, ama yetersiz soğutur veya aşırı ses çıkartıyorsa da değmeyebilir.

Ufak bir dipnot geçeyim; yukarıda Türkiye - Yurtdışı yazdım ama Noctua fiyatları güncellemiş..
Daha 1 ay önce 1358+ 497tl ye aldığım ürün 3000 + 598 olarak gözüküyor.

+ Benim size önerim;

Türkiye'ye gönderilmiyordu gümrükte sorun çıkıyordu, şimdi gönderimi mevcut. Düşünmeden alabilirsiniz. LT520 sini kullanıyorum aşırı memnunum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı