R7 7800x3D işlemci için AM5 anakart önerisi

ESENAR

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
İşlemci
Intel Core i5 13400F 2.5GHz 30MB Önbellek 10 Çekir
Arkadaşlar merhaba, şu anki sistemim i5 13400F, 3060 Ti ve DDR4 16 GB RAM'lerden oluşmakta fakat CS'de FPS problemi yaşadığım için Ryzen 7 7800x3D işlemciye geçmeye karar verdim. Bu yüzden anakart ve RAM'leri de değiştirmem gerekiyormuş. RAM'leri 16-16 = 32 takacağım, o önemsiz ama işlemciye uygun, bana sorun yaratmayacak tam bir fiyat performans anakart tavsiyesine ihtiyacım var. Bütçem çok fazla değil fakat aldığım anakartın işlemcinin önünü kesmemesi lazım, yani performans alabileyim. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa ve ucuz fiyata güzel performans sunan anakartlar önerebilirse çok minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Tam bütçenizi rica edebilir miyim acaba?

Ayrıca 7800X3D'nin fiyatı bu kadar uçmuşken yapılacak en mantıklı şey 9800X3D'yi beklemek olur hocam.
Merhaba bütçem maks 5 bin tl olabilir itopyaya baktım 3.500 den başlıyor sanırım ve işlemci olarak 7800X3D karar verdim

Merhaba bütçem maks 5 bin tl olabilir itopyaya baktım 3.500 den başlıyor sanırım ve işlemci olarak 7800X3D karar verdim
Böyle bir işlemci için 5 bin biraz düşük bir bütçe. Dediğim gibi 7800X3D'nin fiyatının düzelmesini bekleyin.
Bu bütçede en iyi anakart bu şuan da.
Bütçeyi biraz arttırırsanız bunu öneririm.

msi b650 tomahawk wifi 7800x3d ve 4070 ti super kullanıyorum uyumlu oldu
Önerdiğiniz anakart bütçenin neredeyse 2 katı ve B650M-Plus'tan kötü. TUF VRM'leri daha kaliteli ve daha ucuz.
1728971483500.png

Önerdiğiniz anakart bütçenin neredeyse 2 katı ve B650M-Plus'tan kötü. TUF VRM'leri daha kaliteli ve daha ucuz.
faz sayısından dolayı aldım x serisine geçemediğim için ve aldığım fiyat 6k idi

Ve basit bir göz gezdirme ile ASUS B650M Plus'tan çok daha iyi olduğunu anlayabilirsiniz MSI MAG B650 Tomahawk WiFi - Asus TUF Gaming B650M-Plus Karşılaştırması - Epey

yabancı forum sitelerinde asus b650 serisin b650 için önerilmediğini okumuştum

Böyle bir işlemci için 5 bin biraz düşük bir bütçe. Dediğim gibi 7800X3D'nin fiyatının düzelmesini bekleyin.
Bu bütçede en iyi anakart bu şuan da.
Bütçeyi biraz arttırırsanız bunu öneririm.
Hocam bu 7800x3d fiyatı cidden ne olacak ya 22k yazanı mı ararsın 30k yazanı mı 50k yazanı mı…

faz sayısından dolayı aldım x serisine geçemediğim için ve aldığım fiyat 6k idi

Ve basit bir göz gezdirme ile ASUS B650M Plus'tan çok daha iyi olduğunu anlayabilirsiniz MSI MAG B650 Tomahawk WiFi - Asus TUF Gaming B650M-Plus Karşılaştırması - Epey

yabancı forum sitelerinde asus b650 serisin b650 için önerilmediğini okumuştum
Acaba neyi daha kötü hocam? Faz sayısı kadar kalitesi de önemli. Eğer TUF kadar kaliteli fazları olsaydı sizce de tabloda TUF'tan daha üstte olmaz mıydı?

Acaba neyi daha kötü hocam? Faz sayısı kadar kalitesi de önemli. Eğer TUF kadar kaliteli fazları olsaydı sizce de tabloda TUF'tan daha üstte olmaz mıydı?
MSI markasının kalitesi konusunda taviz vereceğini sanmıyorum kullanıyorum ve memnunum

ben direkt daha kötü demenize itafen yorum yaptım daha kötü demek için sadece sıcaklık değerlerine bakacak olursak diğer markalar çöp o zaman almasınlar kesinlikle sizin değiminize göre

MSI markasının kalitesi konusunda taviz vereceğini sanmıyorum kullanıyorum ve memnunum

ben direkt daha kötü demenize itafen yorum yaptım daha kötü demek için sadece sıcaklık değerlerine bakacak olursak diğer markalar çöp o zaman almasınlar kesinlikle sizin değiminize göre
boyutu kasaya uygun mu slotları yeterli mi ve diğer özellikleri önemli mi bakmadan direkt sıcaklık değerleri tablosuna bakalım en üstlerde hangi f/p var hemen sepete ekleyip satın alalım :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı