Arkadaşlar Ryzen 7 9800x3D işlemcili sistem topladım, anakartım mecburen ASUS Prime B650M-R olarak sipariş geçtim. Bir sorun yaratır mı? Bir süre sonra değişeceğim ne önerirsiniz? 3-4 ay kullansam ömrü kısalır mı işlemcinin?
İşlemcinin ömrü kısalmaz fakat o anakart 9800x3D için yeterli gelmeyebilir. 9800x3D tam performansını ortaya çıkartamayabilir.
Bir süre sonra değiştireceksen de bu 2 anakartı öneririm.
ATX'te istenirse bunlar bakilabilir.
![]()
Colorful Battle-AX B650A-GHA WiFi V14 AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Colorful Battle-AX B650A-GHA WiFi V14 AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
![]()
Gigabyte B850 Gaming X WiFi6E AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Gigabyte B850 Gaming X WiFi6E AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Bütçe nedir? Atılanlardan Colorful ve Aorus iyi sadece. MSI Pro ve Gaming Pro serilerine bulasilmaz fiyatlarinu hak etmeyen sıcak calisan anakartlar.
5500 TL civarı.
Bütçe nedir? Atılanlardan Colorful ve Aorus iyi sadece. MSI Pro ve Gaming Pro serilerine bulasilmaz fiyatlarinu hak etmeyen sıcak calisan anakartlar.
Bütçe buraya cikar mi?
Cikmazsa:
![]()
Asus Prime B650M-K AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Asus Prime B650M-K AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Cuma gunu İncehesap Gaming gecesini beklemeni oneririm, Colorful anakart neredeyse her hafta indirime giriyor. Eger yine indirim olursa al gec.
5500 TL civarı.
B650M-R ya da B840M-B yeterli olur mu 7800x3D için.
Bütçe varken B650M-K altına dusme. B840 ise berbat bir chipset, A620 ile birebir ayni. B650 daha iyi B840'tan.
B650M-R ile tek farkı M.2 soğutucuymuş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.