R7 7800x3D - RTX 4060 sisteme anakart PSU ve RAM önerisi

Kraken94

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler,

R7 7800x3D & RTX 4060'lı bilgisayar toplamayı düşünüyorum.

Ağırlıklı olarak Rust CS oynuyorum.

Hangi anakartı seçeceğim?

DDR4 veya DDR5 RAM'ler hangisini tercih etmeliyim neye dikkat etmeliyim 16x2?
Yakın zamanda sisteme ekleme yapmayı düşünmüyorum.

Kaç W PSU yeterli olacaktır?

İşlemci için sıvı soğutma kullanmazsam performans kaybı yaşar mıyım?

Yardımınızı rica ediyorum.

FireShot Capture 019 - ShowTime 7A-RTX 4070 Super - Game Garaj - www.gamegaraj.com.png

İyi günler,

R7 7800x3D & RTX 4060'lı bilgisayar toplamayı düşünüyorum.

Ağırlıklı olarak Rust CS oynuyorum.

Hangi anakartı seçeceğim?

DDR4 veya DDR5 RAM'ler hangisini tercih etmeliyim neye dikkat etmeliyim 16x2?
Yakın zamanda sisteme ekleme yapmayı düşünmüyorum.

Kaç W PSU yeterli olacaktır?

İşlemci için sıvı soğutma kullanmazsam performans kaybı yaşar mıyım?

Yardımınızı rica ediyorum.

Ben direk senin için. Mantıklı bır sistem toplayayım.

CPU

Soğutucu

Anakart

RAM

SSD

Kasa

PSU

GPU

CPU

Soğutucu

Anakart

RAM

SSD

Kasa

PSU

GPU
40k para harcayip "MANTIKLI" olarak 4060 lı sistem önermen bu konulardan hiç anlamadığını gösteriyor.

Hocam merhaba,
Sisteminde olan ARES RGB Ramlerinden memnun musun ?
Ramlerden Ares mi Thor modelini mi önerirsin ?
Teşekkürler
Aralarimda 100 lira civari fark var biri CL32 digeri CL30 ve RGB. Ben aresi tercih ettim memnunum yakin zamanda indirimde bulabilirsem 2 adet daha 16 gb lık alıp 64 gb tamamlayacagım.

40k para harcayip "MANTIKLI" olarak 4060'lı sistem önermen bu konulardan hiç anlamadığını gösteriyor.

Aralarimda 100 lira civari fark var biri CL32 digeri CL30 ve RGB. Ben aresi tercih ettim memnunum yakin zamanda indirimde bulabilirsem 2 adet daha 16 GB'lık alıp 64 GB tamamlayacagım.

CS, Valorant gibi ıslemcıye yuklenen, ekran kartını hiç zorlamayan oyunlar oynayan kısıler kısıtlı bütçelerı ile. İşlemci ağırlıklı sistem toplamak isteyebilirler. 40klık bütçeye, 46klık sıstem onermen, daha da vahimı sistemde yaptığın saçma sapan özelleştirmeler senın ne kadar bılgılı ve mantıklı olduğunu gosterıyor zaten.
+238TL'ye mıs gibi MSI BB650 varken, 1450'ye ASUS seçmen mı desem, Adata Legend'ta 300TL daha ucuza satılan, sogutucusuz, daha düşük okuma yazma değerlerine sahip NV2'ye kıngstonsa daha kalıtelıdır diye düşünüp 450TL fark bayılman mı desem, FSP gıbı PSU da kendini kanıtlamış bır fırmanın gayet kaliteli kasa ve PSU'su varken daha ıyı olmayan XPG'yı seçmen mı desem, alternatifler arasında Thermalright Aqua elıt gibi şahane bır soğutucu varken, sistemde onerılen, kötü sogutan darkFlash soğutucuyu degıstırmemen mı desem bılemedım.

CS, Valorant gibi ıslemcıye yuklenen, ekran kartını hiç zorlamayan oyunlar oynayan kısıler kısıtlı bütçelerı ile. İşlemci ağırlıklı sistem toplamak isteyebilirler. 40klık bütçeye, 46klık sıstem onermen, daha da vahimı sistemde yaptığın saçma sapan özelleştirmeler senın ne kadar bılgılı ve mantıklı olduğunu gosterıyor zaten.
+238TL'ye mıs gibi MSI BB650 varken, 1450'ye ASUS seçmen mı desem, Adata Legend'ta 300TL daha ucuza satılan, sogutucusuz, daha düşük okuma yazma değerlerine sahip NV2'ye kıngstonsa daha kalıtelıdır diye düşünüp 450TL fark bayılman mı desem, FSP gıbı PSU da kendini kanıtlamış bır fırmanın gayet kaliteli kasa ve PSU'su varken daha ıyı olmayan XPG'yı seçmen mı desem, alternatifler arasında Thermalright Aqua elıt gibi şahane bır soğutucu varken, sistemde onerılen, kötü sogutan darkFlash soğutucuyu degıstırmemen mı desem bılemedım.
Vatandaş 'Bütcem 35 40 civarı biraz daha esneme yapabilirim' demiş. 4070 alınabilecek bütçeyle 4060 lı sistem önermenin cs valorantla felen alakası yok işlemciye yükleniyormuş felen yazmışsın fasa fiso. Benimde 4070 Superli sistemim var ultra ayarlarda cs oynuyorum birşey olduğu yok. Beğenmediğin soğutucuyu kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Alıcı bütçe diyor sen daha kalitelisi varken diyorsun sistem 50k oluyor artırınca zeka küpü.

Vatandaş 'bütçem 35 40 civarı biraz daha esneme yapabilirim' demiş. 4070 alınabilecek bütçeyle 4060'lı sistem önermenin CS Valorant'la felen alakası yok işlemciye yükleniyormuş felen yazmışsın fasa fiso. Benim de 4070 Super'li sistemim var Ultra ayarlarda CS oynuyorum bir şey olduğu yok. Beğenmediğin soğutucuyu kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Alıcı bütçe diyor sen daha kalitelisi varken diyorsun sistem 50k oluyor artırınca zeka küpü.

Seninle tartışmam. Daha 4 işlem yapamıyorsun, gelmiş burada ahkam kesıyorsun. Sistemitopladın ve 50k mı çıkardın. Çok komiksin. Valorant ıslemcıye yükleniyormus, fasa fıso öyle mi? Biraz araştır da konuş. Bılmıyorsan forumda bılıyormus gibi davranıp ego nu besleme. Hadi sana eyvallah. Başka mesaj yazmayacağım.

CPU

Soğutucu

Anakart

RAM

SSD

Kasa

PSU

GPU

İstersen butceyı arttırıp daha ıyı bır GPU alabılırsın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı