R7 7800x3D RX 7900 XT sistem sistem görüntü vermiyor

andoidpol

Centipat
Daha fazla  
RAM
32 GB (16x2) 6000 MHz CL30
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Pro 1 TB
Ekran kartı
9070 XT Sapphire Nitro+
Anakart
B850M Max Gaming WiFi
İşlemci
7800X3D
Merhaba arkadaşlar, sistemi topladık fakat görüntü gelmiyor, fanlar resimdeki gibi dönüyor. Kapatmasam kapanmıyor, hiçbir şekilde ne yapmam lazım? Kablo ekrana kartına bağlı. Denediklerimi yazıyorum:

Ekran kartını tak çıkar yaptık, olmadı.

RAM'leri tak çıkar yaptık, tek RAM denedik olmadı.

BIOS flashladık, olmadı.

BIOS pilini çıkart tak yaptık, olmadı.

Ekran kartının güç giriş kabloları tam oturdu gibi duruyor ama tık sesi gelmedi 12VHPWR'dan. Yardımcı olursanız mutlu olurum, çok teşekkür ederim.

Parçalar:
  • ASUS B850M Max Gaming Wi-Fi anakart.
  • 7800X3D işlemci.
  • Thermalright Peerless Assassin 120 SE fan.
  • Goodram CL30 6000 MHz 16x2 RAM DDR5.
  • Sapphire Nitro Plus 7900XT ekran kartı.
  • Delta GPS 750fb 750W PSU.
  • Hard disk var 1 TB.
  • Kioxia Exceria 1 TB SSD.

Fotoğrafları da ekledim. Kablolamada mı bir sıkıntı var? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20251212_210416.jpg
    IMG_20251212_210416.jpg
    184,9 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20251212_210912.jpg
    IMG_20251212_210912.jpg
    147 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20251212_211207.jpg
    IMG_20251212_211207.jpg
    117,6 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20251212_211211.jpg
    IMG_20251212_211211.jpg
    155,8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20251212_211215.jpg
    IMG_20251212_211215.jpg
    130,2 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20251212_211220.jpg
    IMG_20251212_211220.jpg
    299,3 KB · Görüntüleme: 21
Merhaba arkadaşlar, sistemi topladık fakat görüntü gelmiyor, fanlar resimdeki gibi dönüyor. Kapatmasam kapanmıyor, hiçbir şekilde ne yapmam lazım? Kablo ekrana kartına bağlı. Denediklerimi yazıyorum:

Ekran kartını tak çıkar yaptık, olmadı.

RAM'leri tak çıkar yaptık, tek RAM denedik olmadı.

BIOS flashladık, olmadı.

BIOS pilini çıkart tak yaptık, olmadı.

Ekran kartının güç giriş kabloları tam oturdu gibi duruyor ama tık sesi gelmedi 12VHPWR'dan. Yardımcı olursanız mutlu olurum, çok teşekkür ederim.

Parçalar:
  • ASUS B850M Max Gaming Wi-Fi anakart.
  • 7800x3D işlemci.
  • Thermalright Peerless Assassin 120 SE fan.
  • Goodram CL30 6000 MHz 16x2 RAM DDR5.
  • Sapphire Nitro Plus 7900XT ekran kartı.
  • Delta GPS 750fb 750W PSU.
  • Hard disk var 1 TB.
  • Kioxia Exceria 1 TB SSD.

Fotoğrafları da ekledim. Kablolamada mı bir sıkıntı var? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

DisplayPort üzerinden mi bağlısınız? Monitör senkron sorunu var yüksek ihtimal. EZ Debug LED olsa anakartta, sorun direk belli olacak. HDMI kablonuz varsa bir deneyin. 7800x3D de iGPU var, anakartın arka kısmına bağlayın görüntü kablosunu, oradan görüntü gelecek mi ona bakın. POS ederken sıkıntı yaşıyor. Genelde tuştan kapanmaz. Mecbur anahtarı kullanmalısınız. Aynı sorunu kendim yaşadım. Bu iki adımı uygulayın çözülmezse derine inelim. Görüntü almaya çalıştığınız kablo ne şu an?

DisplayPort üzerinden mi bağlısınız? Monitör senkron sorunu var yüksek ihtimal. EZ Debug LED olsa anakartta, sorun direk belli olacak. HDMI kablonuz varsa bir deneyin. 7800x3D de iGPU var, anakartın arka kısmına bağlayın görüntü kablosunu, oradan görüntü gelecek mi ona bakın. POS ederken sıkıntı yaşıyor. Genelde tuştan kapanmaz. Mecbur anahtarı kullanmalısınız. Aynı sorunu kendim yaşadım. Bu iki adımı uygulayın çözülmezse derine inelim. Görüntü almaya çalıştığınız kablo ne şu an?
Display port ile deniyorum ama hdmı ile de görüntü vermedi yani tuşa basılı tuttuğumda sistem kapanıyor güç kaynağının anahtarından kapatmıyorum

DisplayPort ile deniyorum ama HDMI ile de görüntü vermedi yani tuşa basılı tuttuğumda sistem kapanıyor güç kaynağının anahtarından kapatmıyorum.

Anakartın arkasına bağlayın görüntü kablosunu. Monitörün açık olduğundan emin olun. Bir de böyle deneyin. iGPU BIOS'ta aktif olarak gelir ve görüntü verir. Eğer vermez ise farklı bir bileşende sorun var demektir. Görüntü verir ise ekran kartında veya ekran kartı güç kablosunda sorun olabilir.

1765565637837.png

Bu kısma bağlayacaksınız.

@DonVitoCarleone
Anakartın arkasına bağlayın görüntü kablosunu. Monitörün açık olduğundan emin olun. Bir de böyle deneyin. iGPU BIOS'ta aktif olarak gelir ve görüntü verir. Eğer vermez ise farklı bir bileşende sorun var demektir. Görüntü verir ise ekran kartında veya ekran kartı güç kablosunda sorun olabilir.

Eki Görüntüle 2620605

Bu kısma bağlayacaksınız.
Denedim hocam olmadı

Yine çalışmıyor ekran kartına 3 ayrı 8 pin mi bağlayayım 2 ayrı 8 pin bağladım 3. ise 2.kablodan bağlı uçları farklı ne yapayım arkadaşlar.

@DonVitoCarleone

Denedim hocam olmadı.

Yine çalışmıyor ekran kartına 3 ayrı 8 pin mi bağlayayım 2 ayrı 8 pin bağladım 3. ise 2.kablodan bağlı uçları farklı ne yapayım arkadaşlar.

Hocam ekran kartı ile alakalı değil sorun. Öyle olsa anakarttan(iGPU üzerinden) görüntü alabilirdiniz. RAM'leri tek tek denemişsiniz zaten. İşlemci soğutucuyu kaldırıp,işlemciye bakın. İşlemciye ısı geliyor mu kontrol edin.

Hocam ekran kartı ile alakalı değil sorun. Öyle olsa anakarttan(iGPU üzerinden) görüntü alabilirdiniz. RAM'leri tek tek denemişsiniz zaten. İşlemci soğutucuyu kaldırıp,işlemciye bakın. İşlemciye ısı geliyor mu kontrol edin.
Hocam işlemciye ısı gelmiyor ise ne yapacağız dfs bilgisayardan aldım yani güvenilir diye biliyorum şuan deneyemiyorum

Hocam işlemciye ısı gelmiyor ise ne yapacağız DFS bilgisayardan aldım yani güvenilir diye biliyorum şu an deneyemiyorum.

Montajını düzgün yaptığınıza eminsiniz değil mi? CPU güç kabloları tam oturmuş olmalı. Ve GPU ile CPU'nun kabloları farklıdır. Biri GPU 6+2 CPU 4+4 olur genelde. Sağında solunda GPU veya CPU diye yazar. Eğer ısı gelmiyor ise ya anakart ya da işlemci sorunlu demektir. DFS bilgisayar güvenilir. Lakin sorunu tam bulmadan garantiye ürün göndermek mantıklı değil. EZ Debug LED olsa anakartta keşke. Sorunlu parçayı bulmak kolay olurdu. Şehrinizde işinin ehli bir bilgisayarcı varsa onu götürün.

Montajını düzgün yaptığınıza eminsiniz değil mi? CPU güç kabloları tam oturmuş olmalı. Ve GPU ile CPU'nun kabloları farklıdır. Biri GPU 6+2 CPU 4+4 olur genelde. Sağında solunda GPU veya CPU diye yazar. Eğer ısı gelmiyor ise ya anakart ya da işlemci sorunlu demektir. DFS bilgisayar güvenilir. Lakin sorunu tam bulmadan garantiye ürün göndermek mantıklı değil. EZ Debug LED olsa anakartta keşke. Sorunlu parçayı bulmak kolay olurdu. Şehrinizde işinin ehli bir bilgisayarcı varsa onu götürün.

Anakarta bip sesi veren zımbırtılar vardı hocam onlardan taksak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı