RX 5500 XT sistem görüntü vermiyor

Deniz Koçlu

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar, bilgisayar toplayıp montajını yaptım. CPU Fan ve Power, anakart Power, ön panel ve USB portları takılı, ekran kartım takılı ve Power pinleri takılı. Anakartımın 2 RAM slotu var ve onlarda takılı. Tüm fanlarım calışıyor fakat görüntü alamıyorum. Sebebi ne olabilir (anakart MSI B450M-A PRO Max, ekran kartı AMD Ryzen 3500X, RX 5500 XT XFX, RAM HyperX Fury 2x8GB DDR4 3200MHz)? Ayrıca aynı sisteme farklı ve çalışan RAM ile ekran kartı taktım, yine görüntü gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI kablosu ve monitör sağlam mı? Başka bir kablo ile deneme yaptın mı veya televizyona takmayı denedin mi?
evet 2 farklı hdmi kablosu kullandım televizyonda monitörde de 1 tane hdmi 1 tane de display port kablosu denedim onlarda sorun olduğunu sanmıyorum ayrıca arkadaşımdan çalışan 1050 ti aldım onda da görüntü vermedi
Siz o güç kaynağının patlamadığına şükredin.
o kadar vahim mi durum gerçekten peki görüntü alabilir miyim psu değiştirirsem?
Deneyip sonucu paylaşırsanız sevinirim ancak büyük ihtimal sorun güç kaynağındadır. Çünkü 500W kalitesiz bir güç kaynağı 12V kanalından yeteri kadar veremediği için sisteme güç gitmiyor olabilir.
yarın bulabilirsem deneyeceğim teşekkürler

@Deniz Koçlu RAM ve ekran kartını elemişsin zaten. Bu durumda geriye güç kaynağı (1050 Ti'da da 6'lı pin girişi var) ve anakart kalıyor. Önceliği güç kaynağına verelim boşuna işlemcini söküp anakarta girişme.
yarın deneyeceğim güç kaynağını fakat bu konuyu çok araştırmama rağmen kimsede güç kaynağından dolayı görüntü alamama görmedim böyle bir şey mümkün mü gerçekten?

yarın deneyeceğim güç kaynağını fakat bu konuyu çok araştırmama rağmen kimsede güç kaynağından dolayı görüntü alamama görmedim böyle bir şey mümkün mü gerçekten?

Pin girişi sorunlu olabilir bu da ekran kartına sorun çıkarabilir. Güç girişi gerektirmeyen eski bir ekran kartı takıp da deneme yapabilirsin.

Ekleme: Her ihtimale karşı BIOS pilini söküp biraz bekledikten sonra geri takmanı da öneririm ne olur ne olmaz.

bulabilirsem denerim ama ekran kartının pin taktığım yerinde kasayı açınca mavi ışık geliyor

Elinden geleni yapmışsın ek olarak CMOS temizliği de yaptıysan (BIOS pililini söküp takmak) teknik bir arıza arayacağız. Başka güç kaynağıyla da denedikten sonra durum değişmiyorsa anakartın servise gitmesi gerekir.

Elinden geleni yapmışsın ek olarak CMOS temizliği de yaptıysan (BIOS pililini söküp takmak) teknik bir arıza arayacağız. Başka güç kaynağıyla da denedikten sonra durum değişmiyorsa anakartın servise gitmesi gerekir.
tamamdır yarın denemeye çalışacağım gelişmeleri de bildiririm burdan şimdiye kadarki yardımlarınız için teşekkürler iyi geceler yarın görüşmek üzere

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı