Çözüldü R7 7800x3D sistemde EXPO profiliyle RAM hızlarını artırınca hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vadbav

Hectopat
Daha fazla  
Ben Ryzen Master üstünde oto OC yapma hatasında bulundum. Bilgisayar bayağı kendini resetledi mavi ekran verdi durdu. Sonra BIOS sıfırladım ve bilgisayar açıldı. Ryzen Master'i kaldırdım sildim. RAM hızlarını EXPO ile 6000MHz'di 4800'e düşmüştü sıfırlayınca. Ben de BIOS girdim EXPO profile 1 yaptım kaydettim çıktım bilgisayarda bir daha ekran alamadım siyah ekran kaldı. BIOS pilini sök tak yaptım 4800MHz sorunsuz çalıştı. Ama ne zaman 6000MHz ile çalıştırsam açılmıyor anakartta kırmızı ve sarı ışık yanıyor. Ben BIOS pilini sökene kadar düzelmiyor. BIOS sıfırlayınca BIOS ekranıda değişti resim olarak anakartta yanan ışığı eski BIOS ekranını ( internetten alıntı ) ve şu an bendeki BIOS ekranını resim olarak atıyorum yardım eder misiniz sorunsuz çalışan EXPO ne olduda sorun çıkarıyor.

Anakart: MSI MAG Tomahawk B650 Wi-Fi

RAM:
Kingston Beast KF560C30bbek2-16TR 16 GB (2x8) DDR5 6000MHz CL30 ( anakartım EXPO listesinde var)

İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.

Çözüm
Sanırım oldu hocam göstereyim bir saniye. Ter döktürdü bana yemin ederim.

Hocam EXPO 1 tekrar çektim oldu. Görsel atayım. Bundan sonra sorun çıkarmaz değil mi tekrar.

Yok daha olmaz. Eski BIOS'tan kaynaklıymış. Güncelleyerek çözdük. Hayırlı olsun. Benim anakartta 2 RAM ile görüntü bile vermiyordu BIOS güncelleyerek çözdüm.
Anakartın BIOS sürümü güncel mi?

Gram anlamıyorum biri önerdi diye yaptım onda da her şeyi berbat ettim. Nereden bakacağım nasıl güncellenir hiç bilmiyorum. BIOS bir de önemli bir şey sanırım. Güncellerken tekrar bozarım falan.

Anakartın BIOS sürümü güncel mi?

Anakarti daha 2 gün önce aldım. Ben BIOS sıfırlamadan önce resim ekliyorum BIOS ekranı MAG yazan gibiydi ( internetten alıntı) sonra diğer resimdeki gibi oldu. Ve 6000MHz alınca anakarttaki ışıklarda resimdeki gibi oluyor.

Dosya Ekleri

• PXL_20240808_101309532.jpg
    PXL_20240808_101309532.jpg
    263,8 KB · Görüntüleme: 40
  • PXL_20240808_110056568.jpg
    PXL_20240808_110056568.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2024-08-08-12-19-58-348_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2024-08-08-12-19-58-348_com.google.android.youtube.jpg
    162 KB · Görüntüleme: 34
Gram anlamıyorum biri önerdi diye yaptım onda da her şeyi berbat ettim. Nereden bakacağım nasıl güncellenir hiç bilmiyorum. BIOS bir de önemli bir şey sanırım. Güncellerken tekrar bozarım falan.

Anakarti daha 2 gün önce aldım. Ben BIOS sıfırlamadan önce resim ekliyorum BIOS ekranı MAG yazan gibiydi ( internetten alıntı) sonra diğer resimdeki gibi oldu. Ve 6000MHz alınca anakarttaki ışıklarda resimdeki gibi oluyor.
Dostum geçen sene 12.aydan kalma biosa sahip. Güncellemeni tavsiye ederim. Benim bilgisayarda 2x16gb 6400mhz ram görüntü vermemişti. Tek ram ile çalıştırabildim. Güncelleyince 6400mhz kullanabildim. Anakart msi b650m gaming plus wifi. Senin anakartta bios flashback desteği olduğu için biosa girmeden güncelleyebilirsin. Böylece daha basit olacak.

7D75v1J4(Beta version) en son çıkan sürüm bunu flash belleğe indirmen gerek ben sana video atıcam aynısını yap.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum geçen sene 12.aydan kalma BIOS'a sahip. Güncellemeni tavsiye ederim. Benim bilgisayarda 2x16 GB 6400MHz RAM görüntü vermemişti. Tek RAM ile çalıştırabildim. Güncelleyince 6400MHz kullanabildim. Anakart MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi.

Ben gram anlamıyorum. Güncellerken berbat ederim ve komple kapanır bir daha açılmaz eminim. Çünkü ne yapacağımı gram bilmiyorum.

Ben gram anlamıyorum. Güncellerken berbat ederim ve komple kapanır bir daha açılmaz eminim. Çünkü ne yapacağımı gram bilmiyorum.

Sorun olmaz. İsterseniz MSI bununla alakalı video paylaşmış bakabilirsiniz. BIOS sürümünü indirdikten sonra dosya adını MSI.ROM olarak değiştirin. USB belleğinize atın. Ardından BIOS'a girip M-Flash kısmından dosyanızı seçerek güncelleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sorun olmaz. İsterseniz MSI bununla alakalı video paylaşmış bakabilirsiniz.

Yorumlara baktım çoğu kişinin sorunu çözülmemiş hatta çoğunluğu servislik olmuş hocam. Restart atıyor devamlı önceden BIOS pili sökünce kendine geliyordu şu an oda fayda etmiyor falan diyorlar.

Yorumlara baktım çoğu kişinin sorunu çözülmemiş hatta çoğunluğu servislik olmuş hocam. Restart atıyor devamlı önceden BIOS pili sökünce kendine geliyordu şu an oda fayda etmiyor falan diyorlar.
Rufus indirin. Birde attığım bios sürümünü. Tek tek görsel paylaşın anlatıyım size. Bende msi anakart kullanıyorum. Son sürüm yüklü b650 gaming plus wifi. expo için güncel bios gerekiyor hata vermesi normal.

Rufus indirin. Bir de attığım BIOS sürümünü. Tek tek görsel paylaşın anlatayım size. Bende MSI anakart kullanıyorum. Son sürüm yüklü B650 Gaming Plus Wi-Fi.

İndireyim hocam Rufus hemen.

Rufus indirin. Bir de attığım BIOS sürümünü. Tek tek görsel paylaşın anlatayım size. Bende MSI anakart kullanıyorum. Son sürüm yüklü B650 Gaming Plus Wi-Fi. EXPO için güncel BIOS gerekiyor hata vermesi normal.

Hangisi inecek.

Dosya Ekleri

• PXL_20240808_131150991.jpg
    PXL_20240808_131150991.jpg
    114,8 KB · Görüntüleme: 42

Technopat Haberler

Geri
Yukarı