R7 7800x3D sisteme overclock ayarları önerisi

Makaleler
2
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Amazon seller central Global, "sodej"
Merhaba, sistemi yeniledim, yenilediğim parçalar CPU, RAM ve PSU'dur. RAM ve CPU için overclock önerinizi istiyorum.
Sistem bilgileri:
  • Ryzen 7 7800x3D.
  • ASUS TUF B650-Plus
  • Patriot Viper Venom pVV564G600C30k 64 GB (2x32 GB) DDR5 6000MHz CL30
  • ASUS TUF RX 6900 XT.
  • Kingston KC3000 1TB.
  • Arctic Liquid Freezer II 280mm.

Forumda sorun var sanırım resim eklenmiyor.

Merhaba, sistemi yeniledim, yenilediğim parçalar CPU, RAM ve PSU'dur. RAM ve CPU için overclock önerinizi istiyorum.
Sistem bilgileri:
  • Ryzen 7 7800x3D.
  • ASUS TUF B650-Plus
  • Patriot Viper Venom pVV564G600C30k 64 GB (2x32 GB) DDR5 6000MHz CL30
  • ASUS TUF RX 6900 XT.
  • Kingston KC3000 1TB.
  • Arctic Liquid Freezer II 280mm.

Forumda sorun var sanırım resim eklenmiyor.
Ne gerek var %5 performans artışı için risk almaya cihazı çabuk eskitmeye. Hiç gerek yok ama yine sen bilirsin.

Ne gerek var %5 performans artışı için risk almaya cihazı çabuk eskitmeye. Hiç gerek yok ama yine sen bilirsin.

Tamamen tercih meselesi hocam, oyun içi harita yaptığım için ne kadar hızlı render alır ise benim için o kadar iyidir.

Tamamen tercih meselesi hocam, oyun içi harita yaptığım için ne kadar hızlı render alır ise benim için o kadar iyidir.
Kral, biliyorum bu saaten sonra ne desem gereksiz olacak ama stabil çalışmasıda önemli. Gerçekten gereksiz görüyorum.
RAM hızı CPU performansını ciddi etkiliyor. Anakartın 7600MHZ kadar ram hızı destekliyormuş. RAM üzerinden kademeli artış yapabilirsin ama her artış sonrası benchmark testine sok performans artışını takip et.
Ben anakart üzerinden anakartın önceden vermiş olduğu değerleri kullandım 200MHZ artırdım %10 yakın performans artışı aldım ama... Aması önemli. Bazen oyunlar bir kaç saniye donup kalabiliyordu. En son oyun hata verip kapandı anladım ki stabil çalışmıyor. Günlerce de öyle kullanmıştım. RAMi XMP değerine çektim donma ve hata geçti.
Donanınımı riske atmaya ve stabilliği bozmaya gerek yok. Onca süre render alıp hata verip kapanmasını da istemezsin.

Kral, biliyorum bu saaten sonra ne desem gereksiz olacak ama stabil çalışmasıda önemli. Gerçekten gereksiz görüyorum.
RAM hızı CPU performansını ciddi etkiliyor. ANakartın 7600MHz kadar RAM hızı destekliyormuş. RAM üzerinden kademeli artış yapabilirsin ama her artış sonrası benchmark testine sok performans artışını takip et.
Ben anakart üzerinden anakartın önceden vermiş olduğu değerleri kullandım 200MHz artırdım %10 yakın performans artışı aldım ama... Aması önemli. Bazen oyunlar birkaç saniye donup kalabiliyordu. En son oyun hata verip kapandı anladım ki stabil çalışmıyor. Günlerce de öyle kullanmıştım. RAM'i XMP değerine çektim donma ve hata geçti.
Donanınımı riske atmaya ve stabilliği bozmaya gerek yok. Onca süre render alıp hata verip kapanmasını da istemezsin.

Düşüncen için teşekkürler ama oyun için ayrı bir sistemim var. Şu an amacım render için hızlı işlem yapabilecek bir overclock tavsiyesi almak, farklı düşüncede değilim.

BIOS'tan AMD overclock vs. leri aç. Hiçbir zararları yoktur sadece işlemcinin ısınmasına sebep oluyorlar. Ben de sıvı soğutma aldıktan sonra bu ayarlar ile bilgisayarımı kullanıyorum.

7800x3d için doğrudan bir hız aşırtma yapmak pek mümkün değil, bunun yerine az da olsa bir performans artışı için eğri iyileştirici ve voltaj ayarları ile işlemcinizi tam yük altında hem daha serin hem de 5 GHZ ile kullanabilirsiniz.

PBO açıp -10 core offset ile başlayabilirsiniz, OCCT veya Cinebench R23 ile stres testine sokarsınız. stabilite bozulana kadar 5 çıkartırsınız (-5).

Edit: X3D çipleri için ram hızları o kadar önemli değil fakat yine de (Hynix RAM mevcutsa):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı