R7 7800x3D ve RTX 3060 Ti sistemde kullanımlar düşük kalıyor

Baran_7

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba, bugün sistemimde bazı değişiklikler yaptım: Ekran kartım RTX 3060 Ti, işlemcim Ryzen 7 7800x3D, anakartım MSI Pro B650-S Wi-Fi, RAM'lerim G.Skill Flare X5 6000 MHz, SSD'm ise MLD M500 Ultra ve ayrıca Kingston A400 480 GB SSD'm var. Oyunlara girdiğimde işlemci ve ekran kartı kullanımı %15-20'yi geçmiyor ve bu da FPS düşmesi'a sebep oluyor. Bu durumu yaşayan veya çözüm önerisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Tüm değerleri kontrol edin. Mesela bende işlemci veya ekran kartı darboğazı yokken ram darboğazı oluyor. Hepsine göz gezdirin.

Arkadaşlar herkese merhaba, bugün sistemimde bazı değişiklikler yaptım: Ekran kartım RTX 3060 Ti, işlemcim Ryzen 7 7800x3D, anakartım MSI Pro B650-S Wi-Fi, RAM'lerim G.Skill flare X5 6000 MHz, SSD'm ise MLD M500 Ultra ve ayrıca Kingston A400 480 GB SSD'm var. Oyunlara girdiğimde işlemci ve ekran kartı kullanımı %15-20'yi geçmiyor ve bu da FPS düşmesi'a sebep oluyor. Bu durumu yaşayan veya çözüm önerisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Sistem toplarken en büyük hatalar arasında tek parçaya yönelik para israfı yapılması sistemi eşit bir şekilde toplanılması uygundur. Sisteminiz darboğaz yapar önerim ekran kartınızı yükseltmeniz olacaktır.

Sistem toplarken en büyük hatalar arasında tek parçaya yönelik para israfı yapılması sistemi eşit bir şekilde toplanılması uygundur. Sisteminiz darboğaz yapar önerim ekran kartınızı yükseltmeniz olacaktır.
İşlemcinin yüksek olmasında israf haricinde bir problem yok, darboğaz da yok. Tam tersi olsaydı hem israf hem de darboğaz olurdu.

İşlemciniz ekran kartına göre yüksek, darboğaz yapıyor olabilir.

Ekran kartı işlemciden güçlü olursa darboğaz olur, işlemcinin güçlü olması sıkıntı yaratmaz.

Arkadaşlar herkese merhaba, bugün sistemimde bazı değişiklikler yaptım: Ekran kartım RTX 3060 Ti, işlemcim Ryzen 7 7800x3D, anakartım MSI Pro B650-S Wi-Fi, RAM'lerim G.Skill flare X5 6000 MHz, SSD'm ise MLD M500 Ultra ve ayrıca Kingston A400 480 GB SSD'm var. Oyunlara girdiğimde işlemci ve ekran kartı kullanımı %15-20'yi geçmiyor ve bu da FPS düşmesi'a sebep oluyor. Bu durumu yaşayan veya çözüm önerisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Birçok sebebi olabilir! Format atın! Farklı oyunlar deneyin! Grafik ayarlarını Ultra yapın! Farklı RAM deneyin! Anakart arızalı olabilir!

Yabancı bir forumdan alıntı:
öncelikle
Anakartınızda en güncel BIOS sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Olmazsa güncelleyin. Bu, sizinkinden daha yeni olan sürümün grafik kartı veya diğer donanım uyumluluğunun iyileştirilmesinden bahsetmediği durumlarda bile çok sayıda sorunu çözer. Yeni bir BIOS sürümü yayınladıklarında yaptıkları her değişikliği listelemezler.
ikinci olarak,
Üreticinin web sitesinde anakartınızın ürün sayfasına gidin. Yonga seti, depolama denetleyicileri, ses ve ağ bağdaştırıcıları için en son sürücü sürümlerini indirip yükleyin. Yaşadığınız sorunla alakalı olmadığını düşündüğünüz için daha yeni bir sürücü yüklemeyi atlamayın. Bir aygıtın sürücüleri genellikle diğer tüm aygıtları etkileyebilir ve şüpheli bir sürücü sürümü, işletim sisteminin kendisinde kararsızlığa neden olabilir? Sadece eğlence olsun diye yeni sürücüler yayınlamıyorlar. Bir bileşen için yeni bir sürücü sürümü varsa, bunun iyi bir nedeni vardır. Aynı şey BIOS güncellemeleri için de geçerli.

Anakart sürücülerinin kapsadığı sistemlerin bir parçası olmayan, sisteme kurulu veya bağlı başka donanımınız varsa, bu bileşenin destek sayfasına gidin ve bunun için de daha yeni sürücülerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Varsa bunları yükleyin.
üçüncüsü,
Belleğinizin BIOS'ta belirtilen doğru hızda çalıştığından emin olun. Bu, belleği XMP profil ayarlarında çalışacak şekilde ayarlamanızı gerektirebilir. Ayrıca belleğin doğru yuvalara takıldığından ve çift kanalda çalıştıklarından emin olun; CPU-Z'yi yükleyip bellek ve SPD sekmelerini kontrol ederek bunu kontrol edebilirsiniz. Çift kanallı bellek mimarisine sahip tüm modern anakartlar için, en azından son on yılda, takılı iki bellek kartınız varsa, bunlar her zaman A2 (bazı kartlarda DDR4_1 olarak adlandırılır) veya B2 (bazı kartlarda DDR4_2 olarak adlandırılır) olmalıdır. CPU soketinin ikinci ve dördüncü yuvaları, toplamda yalnızca iki bellek yuvası bulunan kartlar haricinde anakartın kenarına doğru sayılır. Bu durumda, iki modülünüz varsa bu roket bilimi değildir, ancak yalnızca bir modülünüz varsa onu A1 veya DDR4_1 yuvasına takın.
dördüncü,
Eğer bu bir ekran sorunuysa, sorunun yalnızca kötü bir kablo veya yanlış kablo olmadığından emin olun. Sorun ekran sinyali eksikliğiyle ilgili değilse bir sonraki adıma geçin.

Bu çok sık oluyor. Farklı bir kablo veya farklı bir kablo tipi deneyin. Bazen monitörün veya kartın HDMI 1.4 veya HDMI 2.0 gibi belirli bir özelliği desteklememesiyle ilgili sorunlar olabilir veya hatta bir HDMI çıkışı çalışmayı durdurabilir ancak DisplayPort veya DVI çıkışı grafik kartında hala düzgün çalışmaktadır. Her zaman kabloyu kontrol etmeye ve diğer kabloları denemeye değer çünkü kablolar aşınmış, bükülmüş, pimler bükülmüş veya başlangıçta ucuz kalitededir ve sorununuzu çözmek için gereken tek şey farklı bir kablo veya farklı bir monitör denemek kadar basit bir şey olabilir. Şimdilik.
bakmak istediğimiz son şey
Grafik kartı sürücüleridir. Grafik kartınız için "en yeni sürücüleri zaten yüklemiş" olsanız da olmasanız da, grafik kartı sürücülerini temiz bir şekilde yüklemek genellikle iyi bir fikirdir. Sadece eski sürücülerin üzerine kurulum yapmak veya NVIDIA ve AMD'nin temiz kurulum olarak değerlendirdiği sürücüleri kullanmaya çalışmak yeterince iyi değildir ve genellikle display driver uninstaller yardımcı programını kullanmakla aynı sonucu vermez. Bunun başarı oranı çok yüksektir ve her zaman denemeye değerdir.

Söz konusu işletim sisteminin herhangi bir noktasında hem NVIDIA hem de AMD kartlarınız kuruluysa, DDU'yu iki kez çalıştırmak isteyeceksiniz. Bir kez eski kart sürücüleri için (örneğin. NVIDIA veya AMD) ve tekrar mevcut yüklü grafik kartı sürücüleri için (örneğin. AMD veya NVIDIA). Dolayısıyla, geçmişte bir noktada bir NVIDIA kartınız varsa, önce onu NVIDIA için çalıştırın ve bu tamamlandıktan sonra, şu anda takılı bir AMD kartınız varsa, AMD için tekrar çalıştırın.

Aşırı saçma bir örnek vereceğim bende de bu olay baş göstermişti. Şöyle ki ben amd 7800xt ekran kartı ve ryzen 5 7500f kullanıyorum. Bir format attıktan sonra ryzen yeni nesil işlemcilerde, işlemcinin kendi grafik sürücüsünü otomatik olarak kurmasıyla kabusum başladı. Ben siliyorum bu sefer de amd control panel sapıtıyor, yüklüyorum daha beter oluyor. Sonuç olarak yeniden format atıp, format sonrası windows update de otomatik indiğini gördüğüm an iptal edip mutlu mesut kullanmaya devam ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı